DOLAR 32,3707
EURO 35,0492
ALTIN 2325,66
BIST 9097,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dupont ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

    Dupont ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı
    27.04.2017
    A+
    A-

    GAAP Hisse Başına Kâr Yüzde 9 Yükseldi; Hisse Başına İşletme Kârı ise Yüzde 30 Yükseldi

    Satış Hacmi ve Fiyat İyileştirmesine Bağlı Olarak Toplam Satışları Yüzde 5 Büyüdü

    Küresel pazara birinci sınıf, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan bir bilim şirketi olan DuPont 2017 yılının ilk çeyreğine ait GAAP kârını hisse başına 1,52$, işletme kârını ise hisse başına 1,64$ olarak açıkladı. Bir önceki yılın GAAP ve işletme kârı ise hisse başına sırasıyla 1,39$ ve 1,26$ olarak gerçekleşmişti.

    İlk çeyrek satışları, satış hacimlerine bağlı yüzde 4’lük kârla ve yerel fiyatlara bağlı yüzde 1’lik kârın etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 5 artarak 7,7 milyar $ olarak gerçekleşti. Satış hacmi, başta Performans Materyalleri, Elektronik & İletişim ve Tarım olmak üzere hemen hemen tüm segmentlerde büyüdü. Tarımdaki satışlar, tohum teslimatlarındaki zamanlama değişikliğinden olumlu etkilendi. Söz konusu değişiklik ilk çeyrekteki satışlara yaklaşık 140 milyon $ katkı sağladı. Zamanlama değişikliğinin şirketin toplam net satışlarına katkısı ise bu çeyrek için yüzde 2 olarak gerçekleşti.

    DuPont Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ed Breen “Ekibimiz ilk çeyrekte güçlü bir işletme performansı sergileyerek, hisse başına işletme kârını yüzde 30 oranında arttırdı,” dedi. Breen sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni çıkardığımız ürünlerin gücü ve önemli pazarlarda artan talep sayesinde hemen hemen tüm iş kollarında brüt satışlarda artış yakaladık. Dow ile birleşmemizde de, Avrupa Komisyonu’ndan koşullu onay alınması ve FMC ile varılan anlaşma ile bazı bitki koruma varlıklarının elden çıkarılması ve FMC’nin Sağlık & Beslenme segmentinin esasen tamamının satın alınması konusu da dâhil olmak üzere, tüm önemli alanlarda kayda değer yol kat ettik. Beklentimiz hâlen, birleşmenin bu yılın Ağustos ayında tamamlanması ve maliyet sinerjilerinde 3 milyar dolar kazandırması hedeflenen 500’ü aşkın proje üzerinde hızla çalışmaya başlayacağımız yönünde.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.