DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Merve Tiritoğlu: Instagram ailem oldu

    28.04.2018
    A+
    A-

    Yıllardır doğum ve bebek fotoğrafçılığı yapan ve hem işiyle hem de özel hayatı ile instagram fenomeni olan Merve Tiritoğlu Şengünler, fenomenlik sürecini MAG’a anlattı.

    Mutluluğun resmini çizemem ama fotoğrafını çekerim diye özetlediği keyifli bir mesleği var Merve Tiritoğlu Şengünler’in… Altı yıldır doğum ve bebek fotoğrafçılığı yapıyor ve hem işiyle hem de özel hayatı ile instagram fenomeni bir anne…   

    Anne – bebek fotoğrafları çekmeye nasıl karar verdiniz?

    Aslında fotoğrafa olan merakım ailemden özellikle babamdan geliyor, küçüklüğümde her anımın fotoğrafını çekmiş ve bana özenle saklamışlar, ailemde de sevilen bir olgu bu anı saklama ama benim meslek olarak düşünmem kızımın doğumundan sonra tatlı bir tesadüf şeklinde gelişti diyebilirim, şimdi ilk başladığım günleri hatırladığımda gülümsediğim ve iyi ki dediğim bir başlangıcım var.

    Mesleğinizin en çok sevdiğiniz tarafı nedir?

    Mesleğimin en sevdiğim tarafı aslında sürekli dinamik olması. Yorulmaya, durmaya ya da modunuzun düşmesine asla izin vermeyen bir iş. Düşünsenize günün herhangi bir saatinde belki gece 03.00’te telefonunuz çalıyor, heyecanlı bir ses size doğum için hastaneye geçtiklerini söylüyor ve siz en kısa sürede onların yanına gidiyorsunuz, daha önce hiç tanımadığınız bir ailenin en özel günün de, en heyecanlı gününde tam da yanlarında oluyorsunuz. Her gün yeni bir aile, farklı bir hikaye ve en önemlisi her gün yeni bir nefes… Gün içinde enerjinizin düşük olma ihtimali sıfır en derinden hissediyorsunuz onların mutluluğunu, heyecanını hatta bazen korkularını ve bu haberin günün hangi saati geleceğinden bir haber hayat bir yandan da devam ediyor aynı hızla benim kendi bebeklerim ile işte bu “benim renkli hayatım

    Sosyal medyada fenomen bir annesiniz… Nasıl gelişti bu süreç?

    Aslında hem yavaş hem de çok keyifli bir şekilde gelişti bu süreç ben öyle yorumluyorum yani. Çalışan bir  anneyim, çoğu annenin olduğu gibi… Fakat tek farkım; benim işimin mesai saati yok, hadi bitti bugün ışıkları kapatıp dükkandan gidelim yok. Benim hayatımda hiç kapanmıyor ışıklar, durum böyle olunca ve bende sosyal medyadan işimi paylaştıkça otomatik olarak takipçilerim de benim renkli hayatıma dahil oldular ve güzel bir instagram ailem oldu. Gün içinde yaptıklarım,çocuklar için seçtiklerim derken çok keyifli başka bir boyutu oldu sayfamın.

    Annelik duygusunu nasıl tarif edersiniz?

    Aynı bedeni paylaştığınız bir mucize, bir minik kalp; aranızdaki muhteşem bağ göbek kordonu aylarca süren bekleyişin ardından doğum ve aradaki kordonun kesilmesi ile bambaşka bir bağ başlıyor. Her gün, yeni bir kadının anne oluşuna şahit olan biri olarak; bence annelik sonsuz bir şükür, hiç bitmeyen bir dua. Aslında her kadında da başka bir güzel duruyor, büyülü bir duygu benim için.

    Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

    Önceliklerim değişti tabii ki, zaman kavramım değişti, geleceğe bakışım değişti ama en önemlisi ruhum gelişti, zenginleşti. Evet yaşıyordum evet çok keyifli bir hayatım vardı ama artık sadece yaşamıyorum her gün onlarla büyüyorum ve çok renkli bir hayatım var.

     

    Çocuklarınızla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığınız şeyler neler?

    Büyümelerini izlemek, aslında benim en keyif aldığım şey şu anda , durduramadığım zamanın keyfini çıkartmaya çalışıyorum daha çok. Evet yoğun çalışıyorum ama hayatımda herkesin belirli vakitleri oluyor. Çözümü böyle buldum diyebilirim, hatta sosyal medyanın bile saati var. Çalışan bir anne olarak sürekli birlikte olmam tabii ki mümkün değil ama onlarla olduğum zamanın da tamamı onlarla geçiriyorum. Yedi yaşında bir kızım ve on aylık bir oğlum var. İkisi ile de geçirdiğim her an önemli ve keyifli benim için. Aralarındaki yaş farkından ikisi ile de farklı şeyler yapabiliyorum o da ayrı bir keyif tabii. Tanem’in en sevdiği şey anne kız günleri arada kendimize minik jestler yapıyoruz dışarı çıkıp  sohbet ediyoruz geziyoruz. Nefes içinse durum şu anda tabii daha kolay her şeyi keşfetme aşamasında ne yapsak dikkatini çekiyor ve mutlu oluyor.

    Onlar için hayal ettiğiniz meslekler var mı?

    Onlar için tek hayalim sevdikleri meslekleri yapmaları… Ne olduğu ile alakalı bir hayal kurmak benim için çok iddialı. Hayatlarına bu anlamda müdahale etmek hiç istemem.

    Kız çocuk sahibi olmayı ve erkek çocuk sahibi olmayı birer cümleyle özetlemenizi istesek…

    Ben evlatları bize gönderilen emanetler olarak gördüğüm için his olarak kız ya da erkek farkı kesinlikle yok. Ama anne olmaya bakış açım kesinlikle Allah’ın bir lütfu olduğu… İşim gereği o kadar çok insan ile tanışıyorum ve o kadar farklı hikayeler var ki sadece kız erkek fark etmez evlat isteyenler, yıllarca bunun için çaba sarf eden insanlar günümüzde artık çoğunlukta… O yüzden sadece sağlıklı olsun da kız erkek hiç fark etmez cümlesinin tam ortasında hayatım.

    Sizce bu hayattaki en değerli şey ne?

    Kesinlikle sağlık!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.