DOLAR 32,3409
EURO 35,1202
ALTIN 2239,868
BIST 8891,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MiaVita Beytepe şantiyesinde topuk sesleri

    MiaVita Beytepe şantiyesinde topuk sesleri
    07.03.2018
    A+
    A-

    Onlar inşaatın farklı alanlarında emek gösteren, yılmak nedir bilmeyen kadın emekçilerimiz. MiaVita Beytepe projesinden çalışan Mimar Evren Yılmaz ve personel Nurgül Çimen kadınlar günü mesajını paylaştı.

    Sadece masa başında değil, birçok alanda faaliyet gösteren kadınlarımızdan sadece ikisi Evren Yılmaz ve Nurgül Çimen. Elleriyle güzelleştirdikleri birçok inşaat projesinden sonra şimdi de Beytepe’de yükselen MiaVita projesinde çalışarak faaliyet gösteren başarılı kadınlar, hem çalışma hayatlarını hem de kadın olarak karşılaştıkları zorlukları anlattı. Zamanlarının büyük bir kısmının şantiyede geçtiğini anlatan kadınlar “Başarılı kadın, çalışan kadın, ayakları yere sağlam basan kadın” vurgusu yaptı.

    “İnşaatta çalışmak bana büyük keyif veriyor”

    Zamanının büyük bir kısmının şantiyede geçtiğini anlatan Mimar Evren Yılmaz “Mesaim sabah bilgisayarı açmak ile başlıyor. Projeler inceleniyor. Sonra sahaya çıkıp “Projeye uyuluyor mu? Proje düzgün ilerliyor mu? Kaç kişi sahada çalışıyor?” kontrol sağlıyorum. Çalıştığım şantiye ve erkeklerin bakış açısına göre iş zorlukları değişiyor. Hiç zorluk çekmediğim ve kadın olduğumu hissetmediğim şantiyeler oluyor. Bazı zamanlar şantiyenin zorluklarını yaşadığım gibi bazı zamanlarda ise kadın olmanın avantajları ile karşılaşıyorum. Siz alanda olunca ister istemez kendilerine çeki düzen vererek konuşmalara sansür uygulanabiliyor. Hiçbir zaman zorlandığım anlar olması. İşimi sevdiğim için çok huzurlu oldum hep. Evli ve çocuklu olup, bu yoğun çalışma tempolarında ailelerine zaman ayıran kadınlara büyük hayranlık duyuyorum. Güçlü kadınlar geleceğimizin güvencesi. Yılmadan ideallerinden vazgeçmeden büyütün kadınlarımız yollarına devam etsinler” diyerek duygularını ifade etti.

    Kadınlarımız ‘HAYIR’ demeyi öğrenmeli

    Maddi imkânsızlıklar sebebiyle 40 yaşından sonra çalışmaya başladığını anlatan Nurgül Çimen bu zamana kadar genellikle inşat firmalarında çalıştığını söyledi. Çimen sözlerine şöyle devam etti: “Bu zamana kadar 4 yerde, genellikle inşaat firmalarda çalıştım. Maddi imkânsızlıklar sebebiyle çocuklarım için çalışmaya başladım. Beni çalışmaya iten ise eşimin sorumsuzlukları oldu.Çalıştığım bazı firmalarda erkeklerin kadınlara bakış açısı sebebiyle zorluklar yaşadım. Patrondan işçisine kadar çok farklı bakış açıları ile karşılaştım. Şimdi önüme baktığımda MiaVita projesinin benim için büyük şans olduğunu düşünüyorum. Hem Erdal Bey hem de burada çalışanlar ile abla kardeş gibi olduk. Aynı zamanda MS hastası olduğum için bana hep destek oluyorlar.”

    8 Mart kadınlar gününe dair mesajlarını da paylaşan Nurgül Çimen “Türkiye de kadın olmak çok zor. Kadınlarımız mutlaka kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler ve özellikle eşlerine kendilerini ezdirmesinler. İstemedikleri bir durumla karşılaştıklarında hayır demeyi bilsinler. Ben hayır kelimesini biraz geç oldu ama öğrendim” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.