DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Minyatür Evler Sergisi Outlet Center İzmit’te

    Minyatür Evler Sergisi Outlet Center İzmit’te
    30.06.2017
    A+
    A-

    Outlet Center İzmit’te (Beymen mağazası yanındaki sergi alanında), 03 – 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Minyatür Evler Sergisi’nde, çok çeşitli tasarımlarıyla dikkat çeken yaklaşık 20 adet bebek evi halka açık ve ücretsiz olarak sergilenecek.

    Küçük yaşamlardan oluşan bu kocaman dünya, çocuklar kadar büyüklerin de çok konuşacağı, oyuncağın kişisel tarihine ilgi duyan herkesi kendine çekecek.

    Minyatür Evler Sergisi, boyutları 13×15 cm ile 85×110 cm arasında değişen yaklaşık 20 adet bebek evi içeriyor. Sekiz kişilik bir ekibin yaklaşık 1,5 yılda tamamladığı koleksiyon tamamıyla el yapımıdır ve her bir parça doğal ölçekteki bir mimari yapıyı modelliyor.

    Gelişim Atölyesi tarafından hazırlanan Minyatür Evler Sergisi’nde; Victorian Malikâne, Yeşil Ev, Tudor Stili İngiliz Ev, Georgian Apartman, Bilgi Evi, Orman Evi, Kır Evi, Yemek Evi, Alman Stili Kule Ev, Gotik Ev, Kuyumcu Dükkânı, Minyatür Mutfak, Terzi Odası, Yemek Evi, Yıldızlar Evi, Beyaz Saray, Bodrum Evi, Hollanda Stili Yel değirmeni Kafe, Kır Evi, Orman Evi, Tatil Evi gibi birbirinden ilginç minyatür ev ve bilgi panosu yer almaktadır.

    Outlet Center İzmit’te açık kaldığı süre içerisinde de, Minyatür Evler Sergisi hakkında sergi görevlileri, ziyaretçilere sergi hakkında bilgiler verebilecek. 16 Temmuz 2017 Pazar günü akşam saat 22.00’ye kadar açık kalacak olan Minyatür Evler Sergisi halka açık ve ücretsizdir.

    Bebek Evlerinin Tarihi:

    “Oyuncaklar çocukların kendi güçlerini fark etmelerine ve yetişkinin dünyasına uyum sağlamalarına yardım eden en önemli araç ve gereçlerdendir.” J.J.Rousseau
    Çocukları eğlendirmek için çoğunlukla yetişkinler tarafından yapılan oyuncaklar, genellikle yapıldıkları dönemin yetişkin yaşamını yansıtırlar. Bu görüş geçmişi Eski Mısır’a ve Eski Yunan’a kadar uzanan bebek evlerinin niçin inşa edildiğini bize yalın bir biçimde anlatır. Yapılan arkeolojik kazılar bize primitif bebek evlerinin antik çağlarda ortaya çıktığını gösterse de, kompleks biçimde yapılandırılan en eski bebek evinin 16. yüzyıla ait olduğu düşünülmektedir. Bebek evlerinin temsil niteliğinden uzaklaşarak birer oyuncak olarak üretilmeye başlaması 19. yüzyıla rastlar. Sanayi devrimiyle birlikte, oyuncaklar çocuk yaşamının hemen hemen evrensel bir parçası haline gelmeye başlamıştır. Geleneksel yöntemlerin yerini kitlesel makine üretimine bırakmasıyla, öncelikle Almanya, bebek evlerinin seri üretimine geçmiştir. Tüm Avrupa’ya ihraç edilen seri üretim bebek evleri; bugün, belirli sınıfların yaşam biçimlerini modellemesi ya da birer koleksiyon objesi olmanın dışında, oyuncak olarak da kabul görmektedir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.