DOLAR 32,5336
EURO 34,9126
ALTIN 2436,985
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MOPAK’ın çevresel çalışmaları sertifika ile ödüllendirildi

    MOPAK’ın çevresel çalışmaları sertifika ile ödüllendirildi
    05.10.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin önde gelen kağıt ve defter üreticilerinden MOPAK, yaptığı çalışmalarla çevreye karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor. MOPAK son olarak kazandığı Karbon Ayak İzi Sertifikası ile çevre dostu ürünlere sahip olduğunu belgelendirdi.

    Çevreye duyarlı kimliği ile dikkat çeken MOPAK, iklim dostu bir kuruluş olarak yeni ve önemli bir çalışmaya daha imza atmış oldu. MOPAK’ın fotokopi kağıdı ve defter ürünleri, Karbon Ayak İzi Sertifikası ile ödüllendirildi. Çevreye duyarlı ürün yönetim sistemini geliştirmek için anlamlı adımlar atan firma, malzemelerinde iyileştirmeler yaparak karbon emisyonlarını daha da azaltmayı başardı.

    Carbon Footprint firmasıyla gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan çalışma kapsamında, MOPAK’ın fotokopi kağıdı ve defter ürünlerinin üretimleri sırasındaki CO2 emisyon miktarları detaylı bir şekilde hesaplandı. Hammadde üretimi, hammaddenin fabrikaya taşınması ve hammaddenin kullanımı esnasındaki tüm emisyon miktarları dikkate alındı. Carbon Footprint tarafından incelenen ve doğruluğu onaylanan hesaplamalar sonucunda, 1 ton kağıt için ne kadar CO2 salınımı yapıldığı elde edildi. MOPAK, elde edilen değerin daha da düşürülmesi için çalışmalara başladı, bu kapsamda Carbon Footprint de 2 yıl boyunca markanın karbon ayak izini  takip etmeye devam edecek. Türkiye’deki 1. Hamur üreticileri arasında ilk kez gerçekleştirilen bu çalışma, ISO14064-1, PAS2050, GHG Protocol, ISO14064-3  standartlarına göre yapıldı.

    Sürdürülebilir, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması, bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüten MOPAK, gelecek nesillere daha temiz ve sürdürülebilir çevre sunma vizyonuyla bağdaşan çalışmaları da destekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.