DOLAR 32,3369
EURO 35,1222
ALTIN 2236,122
BIST 8735,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MOSDER: Hükümetin bahar müjdesi KDV indirimi oldu

    MOSDER: Hükümetin bahar müjdesi KDV indirimi oldu
    21.03.2019
    A+
    A-

    31 Mart’ta bitmesi beklenen KDV ve ÖTV indirimi uygulaması Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldı. Türkiye Mobilya ve Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

    Mustafa Balcı: “En son 31 Mart’a kadar uzatılan KDV indirimi konusunda sektörümüz adına yoğun çalışmalar yürütmüş ve KDV indiriminin uzatılması yönünde kanaat oluşturmuştuk. Beklediğimiz karar bugün nihayet resmi gazetede açıklandı. Buna göre mobilyada özel tüketim vergisi (ÖTV) ile katma değer vergisi (KDV) düzenlemelerini uzatan Cumhurbaşkanımızın kararı yayımlandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, 31 Mart’ta sona ermesi beklenen yüzde 8 KDV uygulaması 30 Haziran tarihine kadar devam edecek.”

    “Mobilya sektörü büyüyecek!”

    Mustafa Balcı: “Enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığımızın aldığı bu kararın sektörümüz için bahar müjdesi niteliğinde olduğunu söyleyebilirim. Ekonomimizin büyümesi için de istikrarlı bir adım olduğu kanaatindeyim. Biz daha önceki söylemlerimizde de devletimize ve ekonomimize olan inancımızın tam olduğunu dile getirmiştik. 179 ülke ile pazar çeşitliliğinde söz hakkına sahip olan rekortmen sektörümüzle, şimdi dünyaya bir kez daha Türk mobilyasının gücünü gösterme zamanıdır.“

    “Mobilya sanayisi her geçen gün büyümeye, gelişmeye devam ediyor.  Mobilya sektörünün sorunların çözümünde devletin destek ve teşviklerine her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda hem üreticiyi, hem satıcı, hem de tüketiciyi desteklemek için KDV indiriminin devam etmesi sektörümüz adına çok olumlu bir adım olmuştur.”

    “2023 hedeflerimize daha çok yaklaştık”

    Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörüdür ve birçok yan sanayiyi de desteklemektedir. Aynı zamanda Türkiye’de istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelmektedir. Mobilyada KDV indiriminin 30 Haziran’a kadar uzatılmasının istihdama da çok büyük katkıları olacaktır. Ayrıca devletimizin 2023 vizyonu kapsamında mobilya sektöründen beklentisinin büyük olduğunun bilincindeyiz. Hedef rakamlara baktığımızda 25 milyar dolarlık üretim, 10 milyar dolarlık ihracat ile dünya sıralamasında ilk 10, Avrupa’da ise ilk 5’te olmayı hedefleyen stratejik ve rekabetçi bir sektör olmak mobilya sektörünün hedef ve vizyonunu oluşturmaktadır. Bu hedeflere hep birlikte ulaşabilmek için mobilya sektöründe KDV indirimi kalıcı olmalıdır ve şimdi hep birlikte daha çok çalışma zamanıdır.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.