DOLAR 32,3133
EURO 35,0586
ALTIN 2278,898
BIST 9020,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muhabbetiniz bol ve çayınız Lazika olsun

    Muhabbetiniz bol ve çayınız Lazika olsun
    20.03.2019
    A+
    A-

    Rize’nin çay bahçelerinde yetiştirilen çay yapraklarıyla tadına doyulmaz özel lezzetler sunan Lazika, dostlarla hoş sohbet eşliğinde güzel anlar yaratmak isteyenleri Türk Lezzet Müzesi’ne bekliyor.

    Bundan beş yıl önce kurulduğunda, Türk çayının dünyaya bakan yüzü olmayı ve dünyadaki tüketimini kolaylaştırmayı hedefleyen Lazika, Türk Lezzet Müzesi’nde misafirlerini ağırlıyor. Yapraklarının hepsi Rize Ardeşen’den elle toplanan, birbirinden lezzetli 30 çeşit çay seçeneğine sahip Lazika’da çaylar hem doğayı hem de sağlığı koruyan bez paketlerde sunuluyor. Bu bez ambalajlar bölgede yaşayan kadınlar tarafından dikiliyor. Sürdürülebilir ekonomi için elle toplamayı destekleyen ve sürdürülebilir ambalajları tercih eden Lazika, tadına doyulmaz çaylara doğa dostu bir paketleme seçeneği getiriyor. İçerisinde katkı, aroma veya ekstrakt bulunmayan Lazika çaylar, % 100 iyi yapraklardan hijyenik bir şekilde üretiliyor.

    60 yıldır tek çeşit çay üretilmesine karşı duran Lazika, el yapımı yeşil çaylar ve siyah çayların yanı sıra, siyah çaydan yapılan sütlü çaylar gibi çok sayıda farklı alternatif sunuyor. Dostlarla otururken muhabbetler şenlensin diye üretilen leziz Lazika çayların tadına bakmak isteyenler, Türk Lezzet Müzesi’ni ziyaret edebilirler. Üstelik Lazika’da çaylara eşlik eden sağlıklı atıştırmalıkların yanı sıra yöresel hediyelik eşyalar ve çay aksesuarları da bulabilirler.

    Türk Çayının Dünyaya Bakan Yüzü Lazika

    Lazika’nın kurucu ortağı Emre Erçin, “Üç yıl boyunca en iyi çayın peşinde koştuk çünkü iyi insanlar, iyi çay içtiklerinde bunu belki yazıya dökmezler ama yaşadıkları mutluluk da paha biçilmezdir.” diyor ve ekliyor: “Bizi okutan, yoksulluktan kurtaran çaydır. Ona saygı duyarız. Kamyonlarda ezilmesi içimizi acıtır. Toplanırken hor görülmesi bizi öfkelendirir. İşte, biz Lazika’yı bunun için kurduk. Memleketimin bu büyük değeri hak ettiği ilgiyi görsün diye.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.