DOLAR 32,4665
EURO 34,7725
ALTIN 2440,124
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muhsin Bayrak: Yaşanan ‘Ekonomik İstiklal Savaşı’nda devletimizin yanındayız

    Muhsin Bayrak: Yaşanan ‘Ekonomik İstiklal Savaşı’nda devletimizin yanındayız
    14.08.2018
    A+
    A-
    • AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Son dönemde ülke ekonomimizin karşı karşıya kaldığı ve gerçekçi hiç bir ekonomik gerekçe ile açıklanmayan ahlak dışı uluslararası siyasi ve finansal oyunları AB Grup Holding olarak nefretle kınıyoruz. Yaşanan bu ‘Ekonomik İstiklal Savaş’ından devletimizin ve ülke ekonomimizin alnı açık ve başı dik bir biçimde çıkacağına olan inancımız tamdır” diye konuştu.
    • AB Grup Holding yönetim Kurulu Başkanı Bayrak, “Yeni bir Dünya kuruluyor. Bu yeni Dünya düzeninde taşlar yerine oturuncaya kadar, eski dünyanın aktörleri var olma savaşı veriyor ve bizim gibi ekonomisi dinamik, genç iş gücüne sahip ülkelerin ekonomilerine saldırıyor. Ekonomimizi hedef alan saldırılara karşı, sonucu ne olursa olsun kurum olarak devletimizin daima yanındayız. Bunun en önemli kanıtı da yıllardır Türk Lirası’nda kalmaktaki ısrarımız, gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz yatırımlarımızdır” dedi.

    Yurt dışında önemli proje ve yatırımlara imza atan ülkemizin öncü kurumlarından AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, döviz kurlarındaki hareketliliği değerlendirdi. Ülkemizin uluslararası finansal bir saldırı bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Bayrak, “Ülkemiz bu ekonomik savaşı kaybetmeyecek. İş dünyamız dik ve kararlı duruşunu ödün vermeden sürdürecek. Biz zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen bir milletiz. Bir takım etik ve ahlak dışı finansal teşebbüslerle ülke ekonomimizin alt edilemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha görecek. AB Grup Holding olarak devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır” dedi.

    150 milyon liralık yatırım müjdesi

    “Yeni bir dünya kuruluyor” diyen Bayrak, “Yeni bir Dünya kuruluyor. Bu yeni Dünya düzeninde taşlar yerine oturuncaya kadar, eski dünyanın aktörleri var olma savaşı veriyor ve bizim gibi ekonomisi dinamik, genç iş gücüne sahip ülkelerin ekonomilerine saldırıyor. Bu süreç zaten öngörülüyordu. Kısa, orta ve uzun vadeli projeksiyonlarımızı biz bugünleri öngörerek hazırladık ve o planları taviz vermeden uyguluyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık vadede istikrarlı büyümemiz ve stratejik planımız dahilinde yatırımlarımız sürecek. Bu çerçevede kısa ve orta vadede 150 milyon liralık bir yatırıma hazırlanıyoruz” diye konuştu.

    “Devletimize olan inancımız tamdır”

    “AB Grup Holding olarak hiçbir zaman TL dışında bir yatırım aracımız olmadı” diye konuşan Muhsin Bayrak, “Tüm dalgalanmalara rağmen mevcut finansal gücümüzü ve nakitimizi ısrarla TL’de tuttuk. Tutmaya da devam edeceğiz. Biz bu ülkede kazandığımızı yurt dışına götüren bir kurum hiçbir zaman olmadık ve olmayacağız. Aksine yurt dışında kazandığımızı ülkemize getiren ve yatırıma dönüştüren örnek bir firma olarak yolumuza devam edeceğiz. Ülkemiz bir ekonomik savaş veriyor. Bu ülke meselesidir. Vatan, millet meselesidir. Ülkemize döviz üzerinden yapılan bir saldırı söz konusu ve biz AB Grup Holding olarak bu savaşta daima devletimizin yanında olduk ve olmaya kanımızın son damlasına, son kuruşumuza kadar devam edeceğiz. Ülkemiz diz çöktürülebilecek bir üçüncü dünya ülkesi değildir. Bu kavgadan ülkemizin başı dik ve ekonomisi zarar görmeden çıkacağına olan inancımız tamdır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.