DOLAR 32,5212
EURO 34,867
ALTIN 2439,759
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muhsin Bayrak: 120 milyon TL yatırıma hazırlanıyoruz

    Muhsin Bayrak: 120 milyon TL yatırıma hazırlanıyoruz
    20.07.2018
    A+
    A-

    İnşaat ve gayrimenkul sektörünün güçlü markası AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Seçimlerin ardından belirsizlik ortadan kalktı ve iş başına deneyimli, her biri alanında uzman bakanlardan oluşan yeni bir hükümet geldi. Yeni ekonomi yönetimine de güvenimiz tam. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde İstanbul’daki yeni projelerimize startı hızlıca vereceğiz. 2018’in ikinci yarısı ve 2019’da yaklaşık 120 milyon liralık yatırım planlıyoruz” dedi.

    İstanbul’da dev projelere imza atacaklarını belirten Bayrak, “İstanbul’da son dönemde Güneşli AB Yaşam Evleri, Nişantaşı Bayrak Konakları ve Eyüp Esen Park Evleri projelerimizi tamamladık. Ayrıca, Seyrantepe’de yapımını planladığımız lüks konut projesine de önümüzdeki sonbahar aylarında start vereceğiz. Öte yandan çok talep gören Beşiktaş, Nişantaşı Bayrak Konakları projesine yine aynı bölgede Fulya’da yine Bayrak Konakları Fulya adını taşıyacak, 98 konutluk lüks gayrimenkul projesinin startını da bir kaç hafta içinde vermiş olacağız. Planladığımız yatırım miktarı önümüzdeki 1,5 yıl için yaklaşık 120 milyon lira” diye konuştu.

    “Yeni kabineye güvenimiz tam”

    Türkiye’de seçimlerin sonuçlanmasıyla beraber yatırımcılar açısından belirsizlik ortamının atlatılmış olduğunu belirten AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak,  “Belirsizliğin sona ermesiyle durağanlaşan ekonominin tekrar canlanacaktır. Yavaşlayan yatırımlar faizlerinde aşağı yönlü hareketi ile yine hız kazanacaktır. Özellikle yabancı yatırımcının çekincesi de seçimlerin sonuçlanmasıyla bence ortadan kalkmış oldu” dedi.

    Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onun liderliğinde kurulan yeni kabineye güvendiklerini kaydeden Bayrak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim süresince ekonomiyi geliştirmek adına ifade ettiği söylemler iş dünyası için umut vericiydi. Kurulan yeni kabinenin Türkiye ekonomisi için doğru projeler ortaya koyacağına olan inancım tam” diye konuştu.

    “Seçimlerin geride kalmasının inşaat sektörüne de birçok olumlu etkisi olacak” diyen AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “İlk olarak yakın zamanda düşecek olan döviz kuru nedeniyle, inşaat maliyetleri de düşecek, konut fiyatlarında da böylelikle istikrar sağlanacağı için yatırımlar da hızlanmış olacak. Siyasetteki belirsizlik ortamının da ortadan kalkması ile 100’e yakın sektörü besleyen hem inşaat sektörü hem de diğer sektörler yakında nefes alacak” dedi.

    “İş dünyası cesur adımlar atmalı”

    Muhsin Bayrak, “Türk iş dünyasının artık kriz dedikodularına ve döviz maniplotörlerince fısıldanan kötü niyetli kriz yalanlarına kulak tıkamasının zamanı geldi ve geçiyor” diye konuştu.

    “Hükümetimiz ne kadar başarılı adımlar atıyorsa atsın, doğru kararlar alırsa alsın, ülkemiz kalkınacaksa iş insanlarımızın cesur adımları sayesinde kalkınacak” diyen Bayrak, “Artık iş insanlarımızın cesur adımlar atma, ülkesine güvendiğini ortaya koyma ve yatırıma yönelme zamanı gelmiştir. Sergilenen her cesur girişim ve yatırım, ülkemizin aydınlık yarınları için konulmuş bir tuğla olacak. Biz de bu misyon ve bilinçle yatırımlarımıza hız veriyoruz. Bu nedenle yatırımlarımızı iki katına çıkararak 2018’in ikinci yarısı ve 2019’da yaklaşık 120 milyon liralık yatırıma başlıyoruz. Bu ülkeye güvenen daima kazanacak. Buna eminiz” dedi.

    “Santralimiz 1 Ağustos’ta Yunanistan’a fatura kesmeye başlıyor”

    Muhsin Bayrak, “Projelerimizi İstanbul ile sınırlı tutmuyoruz. AB Grup Holding olarak ülkemize döviz kazandıracak yurt dışı projelerine de imza atıyoruz. Avrupa’daki yatırımlarımıza ilk olarak Yunanistan’dan başladık. 250 Bin Euro’dan başlayan fiyatlarla Atina’da satışa sunduğumuz lüks residence dairelerden oluşan konut projesinin dışında Atina’nın yeni Marinası’nın inşaatına da başladık. Yunanistan’dan sonra İngiltere’de de lüks konut projelerimize hız vereceğiz. 2018’in sonlarına doğru Yunanistan’daki projelerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. İngiltere, Londra’daki projelerimizde ise daire fiyatlarımız 250 Bin Pound’tan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bu projemizi ise 2019 yılı Haziran ayında bitireceğiz” diye konuştu.

    “Yine Yunanistan’ın Florina bölgesinde 4 Magawatt’lık elektrik santrali projesine de start verdik” diyen AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bayrak, “Bu ay sonunda tamamlanacak olan Enerji santrali tarım atıklarından enerji üretiyor. Santral 1 Ağustos itibarıyla Yunanistan’a fatura kesmeye başlayacak. Bu santral için Yunanistan ile 20 yıllık bir anlaşama yaptık” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.