DOLAR 32,4589
EURO 34,8253
ALTIN 2444,882
BIST 9914,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Multinet Up, AÇEV’i desteklemeye devam ediyor

    Multinet Up, AÇEV’i desteklemeye devam ediyor
    13.11.2018
    A+
    A-

     

    Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde sürdürülebilirliği hedefleyen Multinet Up, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) eğitim programına sunduğu destekle 3.500’den fazla anne ve çocuğun hayatına dokundu.

    2016 yılından bu yana AÇEV eğitim programlarını destekleyen Multinet Up, önümüzdeki 3 yıl boyunca AÇEV’e toplam 10.000 Euro değerinde eğitim desteği sunacak. Multinet Up’ın desteği çerçevesinde bu yıl anneleri ebeveynlik rollerinde desteklemek, çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirmek ve çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek amacıyla uygulanan Anne Destek Programı eğitimlerine katkı sağlandı.

    İstanbul ve İzmir’in sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde, 3-6 ve 7-11 yaş arasında çocuğu olan annelere yönelik düzenlenen 13 haftalık eğitimler kapsamında 3.510 anne ve çocuğa ulaşılırken, programı uygulamak üzere 150 yeni gönüllü eğitici yetiştiriliyor. Kadın sağlığı, kadın hakları ve sağlıklı yaşam gibi konuları da kapsayan eğitimler sayesinde annelerin kendilerine güveni artıyor ve böylece çocuklarının eğitiminde daha etkin rol alıyorlar. Eğitimler ayrıca annenin eğitici yönünü öne çıkarak çocuğun gelişimine duyarlılığını artırmaya, böylece destekleyici bir ev ortamı hazırlamaya yardımcı oluyor.

    Eğitimler sonunda haklarının farkında olan, daha fazla beceri sahibi anneler, çocuklarını daha eşitlikçi ve demokratik bir aile ortamında yetiştirme yönünde desteklenmiş oluyor. Bu da, nesiller arası değişim açısından önemli bir fırsat sunuyor.

    Multinet Up’ın ilk olarak 2016 yılında hayata geçirdiği AÇEV iş birliği kapsamında Kınık ve Poyracık Aile ve Çocuk Yaşam Merkezleri’nde okul öncesi eğitim alamamış çocuklara ilköğretime hazırlanmaları ve annelerine çocuk gelişimi konusunda beceriler kazanmaları amacıyla eğitimler verildi.

    2017 yılında ise, bu desteğin çerçevesi AÇEV’in “eğitimde fırsat eşitliği” ilkesiyle ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve genç kadınlara yönelik olarak uyguladığı eğitim programlarını kapsayacak şekilde çizildi. AÇEV’in eğitimlerinin yaygınlaşmasına ve bu vesileyle çocuklar ve aileleri için umut dolu bir geleceğin inşasına destek oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.