DOLAR 32,5837
EURO 34,809
ALTIN 2414,628
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Münih Mimarlık Galerisi’nde Murat Tabanlıoğlu sergisi: Seyahatname

    Münih Mimarlık Galerisi’nde Murat Tabanlıoğlu sergisi: Seyahatname
    30.09.2017
    A+
    A-

    Uluslararası çağdaş mimarların sergileriyle ünlü Architekturegalerie München – Münih Mimarlık Galerisi, Murat Tabanlıoğlu küratörlüğündeki sergiye ev sahipliği yapıyor.

    29 Eylül’de açılan Tabanlıoğlu’nun “Seyahatname” / Mimari Tasarımın Sıfırıncı Fazı sergisi, 11 Kasım 2017 tarihine kadar gezilebilecek.

    Türkiye’nin küresel mimarlık ofisi Tabanlıoğlu, önemli bir sanat çalışmasına daha imza attı. 2014 yılında Venedik Bienali’nde Türkiye Pavyonu’nun küratörlüğü, 2015 ve 2016’da Londra Dizayn Festivali’nde üst üste iki enstelasyon ve bu yıl da Contemporary Istanbul’un kavramsal tasarımlarını üstlenen Tabanlıoğlu,

    şimdi de “Seyahatname” / Mimari Tasarımın Sıfırıncı Fazı sergisi ile Almanya’da sanatseverlerle buluşuyor.

    Mimarlık, kentsel planlama ve peyzaj mimarisi bağlamlarında kamusal iletişimi destekleyen, farklı insan gruplarının bir araya geldiği bir platform oluşturan, Münih’te, Türkenstrasse üzerindeki Architekturegalerie München – Münih Mimarlık Galerisi’nin ev sahipliği yaptığı serginin küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu üstlendi.

    “Seyahatname” / Mimari Tasarımın Sıfırıncı Fazı; Dr. Hayati Tabanlıoğlu’ndan bu yana, seyahatlerin ‘mimarlığın sıfırıncı aşaması’ olarak süregelen Tabanlıoğlu Mimarlık birikimlerinin, Murat Tabanlıoğlu’nun objektifinden fotoğraflarla, mimariye yansımalarını sergiliyor.

    “Seyahatname” / Mimari Tasarımın Sıfırıncı Fazı

    Bir mimar olarak gezi anılarını yıllarca özenle dokümante etmiş olan Dr. Hayati Tabanlıoğlu’ndan bu yana Tabanlıoğlu Mimarlık için seyahatler, “mimarlığın sıfırıncı aşaması” olarak değerli bir birikim olmuştur.

    Sergi “Murat Tabanlıoğlu’nun objektifi aracılığıyla, coğrafyaların, mimarlıkların, insanların ve yaşamın imgelerinin çoğaltılarak tekrar ziyaret edileceği bir seyahatname” olarak kurgulanmaktadır.

    Sergiyi oluşturan parçaların bir bölümü, küresel mimari ve kentsel uygulamalarla biçimlenen günümüz şehirlerinin ve geçmişin izlerinin, yaşam biçimlerinin, doğa ve insan yapımı çevrenin mimarın odağındaki anıdır.

    Sergi alanının yerleşimi, ikiliği ortaya çıkaran bir senaryonun izinde biçimlenir; Tabanlıoğlu Mimarlık’ın dünyanın çeşitli noktalarında gerçekleşmiş olan projelerinden bir seçki ve arka planda ise mimarın birçok farklı yerden, zamandan topladığı, değişen ruh hallerini görüntülediği anlar bir arada bu ilhamı resmetmektedir.

    Karşılıklı etkileşim kaçınılmazdır. Özellikle bu hız ve iletişim çağında, etkileşimden doğan geçişliliğin mimari dilde de güçlü bir etkisi var; kimi zaman mütehakkim bir tavırla deformasyona neden olsa da bazen de yapıcı bir biçimde.

    Göz kaydeder ve mimar, toplanan bilgileri ve ilgili analizlerini, türler arası ortak evrimi sağlayan arının çiçeklerle kurduğu iletişim gibi, projelere aksettirir.

    Tabanlıoğlu Mimarlık’ın farklı aşamalardaki projelerini temsil eden soyut maketler, mimarlık yaratımının temellerinden olan mimarın zihninde kayıtlı imgelerin (Stage 0 / Sıfırıncı Faz) bir izdüşümü olarak, serginin bütünleyicisi olacak.

    Sergi, enstalasyon, konferans, tartışma, film ve çeşitli yayınlarla çağdaş mimariyi sadece profesyonellerle değil, halka buluşturan Türkenstrasse üzerindeki Architekturegalerie München’deki “Seyahatname” / Mimari Tasarımın Sıfırıncı Fazı sergisi, 11 Kasım 2017’ye kadar gezilebilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.