DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey inovasyonda son yeniliklerini Köln’de dünyaya tattırdı

    Muratbey inovasyonda son yeniliklerini Köln’de dünyaya tattırdı
    12.10.2019
    A+
    A-

    eynirleriyle dünya sofralarına eşlik eden Türkiye’nin milli peynir markası Muratbey, yeni inovatif peynirlerinin dünya lansmanını Almanya’da yaptı. 5-9 Ekim tarihlerinde gıda sektörünün dünya çapında en önemli buluşma yeri olan Anuga Fuarı’na katılan Muratbey, dünyada bir ilk olan D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerini katılımcıların beğenisine sundu. Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, Avrupa’dan Ortadoğu ülkelerine, tüm dünyadan gelen alıcılarla yeni bağlantılar kurduklarını, büyük beğeni toplayan D Plus Serisi ile dünya pazarlarındaki paylarını yükselteceklerini söyledi.

    7’den 77’ye her yaşta bireyin tüketebileceği, sağlıklı ve lezzetli peynirleriyle dünya pazarlarını zorlayan Muratbey, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen, gıda sektörünün en büyük organizasyonu Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’na katıldı. 100’den fazla ülkeden 200 bine yakın ziyaretçinin katıldığı, 2 yılda bir düzenlenen fuarda dünyanın önemli markalarıyla birlikte yerini alan Muratbey, inovatif ürünleri Burgu, Sürmeli, Misto ve Topi’nin yanı sıra dünyada bir ilk olan D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerinin de dünya lansmanını yaptı. Dünyada ciddi bir sağlık sorunu haline gelen D vitamini eksikliğine çözüm sunmak amacıyla dünyanın ilk D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerini geliştiren Muratbey, son inovasyonu ile ziyaretçilerden tam not alarak, büyük beğeni topladı. ABD’den Güney Kore’ye,  4 kıtaya peynir ihracatı yapan Muratbey, Anuga Fuarı’nda uluslararası alıcılarla buluştu ve yeni iş bağlantıları kurdu.

    “Bu yılın en yenilikçi peyniri ile dünya sınırlarını zorlayacağız”

    Dünyaya armağan ettikleri D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerin çıkış noktasının dünyada hızla artan D vitamini eksikliği sorunu olduğunu söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, “Muratbey olarak en önemli misyonlarımızdan biri de toplumun genel sağlığına fayda sağlayacak sağlıklı ve lezzetli peynirler geliştirmek. Yapılan tıbbi araştırmalar, Türkiye dahil dünya genelinde büyük bir D vitamini eksikliği yaşandığını ortaya koyuyor. Muratbey olarak bu soruna çözüm sunmak amacıyla geliştirdiğimiz D Plus serisini katıldığımız dünya çapında fuarlarda tanıtmaya devam ediyoruz. Bu anlamda gıda sektörünün en önemli buluşma yeri olan Anuga Fuarı, bizim için çok önemli bir duraktı. Dünyanın pek çok yerinden gelen alıcılara ve ziyaretçilere peynirlerimizi tanıttık ve beklediğimizin de üzerinde bir ilgi ve taleple karşılaştık.  Bu yılın en yenilikçi ürünü D Plus serisi ile global pazarlarda kapsamımızı genişleteceğiz.” dedi.

    Günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 33’ünü karşılıyor

    Araştırmalar, D vitamini eksikliğinin günümüzde Türkiye’nin yanı sıra güneş bakımından zengin olan Ortadoğu ülkelerinde dahi yaşandığını gösteriyor. Kanserden, astım gibi alerjik hastalıklara kadar pek çok sağlık sorununa sebep olabilen D vitamini eksikliğine odaklanan Muratbey, peynirin içerdiği yüksek orandaki kalsiyumun da kemiklere ancak D vitamini aracılığıyla yerleşebildiğinden yola çıkarak, D Plus Serisi’ni geliştirdi. Günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri yüksek oranda karşılayan hem besleyici hem de lezzetli Muratbey D Plus serisi peynirleri, 100 gramında 5 mcg (200 IU) oranında D vitamini içeriyor. TC Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER)’e göre, bu miktar 2 yaş üstündeki tüm bireylerin günlük D vitamini gereksiniminin % 33 ‘ünü karşılıyor. Plus serisi peynirler, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi FDA standartlarına göre de “Mükemmel D Vitamini Kaynağı” olarak sınıflanıyor. Muratbey Plus ürünleri; Burgu, Taze Kaşar ve Taze Beyaz seçenekleriyle ve orijinal tadıyla raflarda yerini alarak peynir severlerle buluşuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.