DOLAR 32,3233
EURO 35,1077
ALTIN 2303,152
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’den bayram sofralarına lezzet katan öneriler

    01.08.2019
    A+
    A-

    Bayramlarda ailenizle ve sevdiklerinizle bir araya gelmenin en lezzetli yolu kalabalık sofralardan geçiyor. Muratbey’in tüm öğünlere lezzet katan peynirlerini farklı tariflerde kullanarak bayrama özel benzersiz yemekler hazırlayabilir, ikramlarınızı zenginleştirebilirsiniz.

    Kurban Bayramı heyecanı başladı. Bayramın paylaşma, birliktelik ve beraberlik coşkusunun en çok anlam kazandığı yer olan bayram sofraları, sevdiklerinizle bir araya gelmek için de mükemmel bir fırsat. Mevsimin yaz olması nedeniyle sofraları ağır yemekler yerine değişik ve pratik ikramlarla daha sağlıklı hale getirilebilir ve renklendirebilirsiniz.

    Peyniri günün her saatinde yenebilen bir lezzete dönüştüren Muratbey’in yenilikçi peynirleriyle hazırlayacağınız sağlıklı ve lezzetli yemeklerle, sofraları ziyafete dönüştürmek düşündüğünüzden daha kolay.

    Muratbey, Naturena Herban ve Fessita Dilimli peyniriyle, bayram akşamı sofralarına fırın mücveri, kahvaltı sofralarına ise lezzetli kanepeyi öneriyor.

    Muratbey Naturena Herban Dilimli Fırın Mücver
    Malzemeler: 250 gr. Muratbey Naturena Herban Dilimli peynir, 3 iri kabak, 2 kuru soğan, 3 tatlı sivri biber, 5 adet ıspanak yaprağı, 1 çorba kaşığı mısır unu, 3 çorba kaşığı un, 3 yumurta, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, karabiber, tuz

    Hazırlanışı:
    250 gr. Muratbey Naturena Herban peynirini küçük dilimler halinde doğrayıp bir kaba alın. Farklı bir kaba yıkanmış kabakları rendeleyin. Soğanları ince ince doğrayın ve kabaklara ekleyin. Tatlı biberleri yuvarlak şekilde kesip kabakların üzerine ekleyin. Maydanozları ve ıspanak yapraklarını çok ince olmayacak şekilde kıyın. Üzerine mısır unu koyun, 3 çorba kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı süzme yoğurdu da ekleyin. Karabiber, tuz ve üç yumurta katıp iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine yuvarlak dilimler halinde dökün, üzerine Muratbey Naturena Herban dilimlerinden koyun. 20-25 dakika 150 derecede pişirin. Afiyet olsun.

    Muratbey Naturena Fessita Dilimli Kanepe

    Malzemeler:

    Resim250 gr Muratbey Tereyağı, 250 gr Muratbey Dilimli Naturena Fessita, Tost ekmeği, Maydanoz

     

    Hazırlanışı:Tost ekmeğinin bir yüzüne Muratbey Tereyağı sürün. Üzerine 3-4 dilim Muratbey Naturena Fessita koyun. İsteğe bağlı olarak içerisine maydanoz ekleyebilirsiniz. Diğer dilimi üzerine kapatarak tost makinasında peynirler eriyene kadar ısıtın. Kare kare doğrayıp, servis tabağına dizin. Afiyet olsun.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.