DOLAR 32,4453
EURO 34,7435
ALTIN 2437,218
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’den kadınlara tam destek

    Muratbey’den kadınlara tam destek
    04.12.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, toplumumuzun dayanağı kadınlara eğitim, sağlık ve ekonomik yönden destek olmayı sürdürüyor. Gerçekleştirdiği etkinlik ve projelerle kadınlara her alanda katkı sağlayan Muratbey, kadının ekonomik gücünü artırmayı hedefliyor.

    Perakende sektörünün peynirde lezzet öncüsü olan Muratbey, ürettiği yenilikçi peynirler ile damakları şenlendirirken toplum refahına yönelik projeler de gerçekleştiriyor. Kadınları sosyal sorumluluk çalışmalarının odağına alan Muratbey, kadınların eğitim, ekonomi ve sosyal alanlarda kendilerini geliştirmeleri için çalışmalar yürütüyor.

    Muratbey, kadına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 02 Aralık Pazar Günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Women Up etkinliğine katılım sağladı. Muratbey Women Up etkinliği katılımcılarına kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları ve şirketin kadın politikalarını aktardı. Muratbey, bunun yanı sıra üniversiteler ve akademisyenler aracılığı ile farkındalık çalışmaları da yürüttüğünü paylaştı.

    Muratbey Peynire Değer Katan Kadınlar Projesi

    2018 yılında yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Muratbey, kadın süt üreticilerini desteklemek, danışmanlık yapmak, ekonomik açıdan güçlenmelerini sağlamak ve sütte verimliliği artırmak adına Peynire Değer Katan Kadınlar projesini başlattı. Projenin ilk etabında Uşak ve çevre illerde süt üreticiliği yapan 30 kadına eğitimler verildi.

    Peynire Değer Katan Kadınlar projesi kapsamında katılımcılar “Kaliteli Süt Üretimi ve Sağım Hijyeni”, “Hayvan Sağlığı ve Bakımı”, “Sağlıklı Beslenme ve Spor” ile “Osteoporoz ve Kadın Sağlığı” konularında eğitim alıyor. Kadın süt üreticileri eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanıyor.

    Muratbey yönetim ­ve çalışan kadrosunda kadın hakimiyetini artırmaya yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyor. Çalışan sayısının 3’te birini kadınların oluşturduğu Muratbey, gelecek 5 yıl içerisinde kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor.

    Muratbey, her platformda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor

    Kadınlara yönelik sosyal projelerin daima destekçisi olan Muratbey, osteoporoz, hamilelik dönemi, diş sağlığı, kemik gelişimi gibi kadın sağlığını etkileyen konularda düzenli aralıklarla toplantılar düzenliyor. Kalsiyumun ve peynirin öneminin anlatıldığı seminerlerde kadınlarımızın sağlık konularında bilincinin artması hedefleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.