DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’den okul döneminde çocukların beslenmesi için sağlıklı öneriler

    02.09.2019
    A+
    A-

     

    Uzun yaz tatilinin ardından okulların açılmasıyla birlikte çocuklar için fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak gelişimlerinin hızlı olduğu bir dönem başlıyor.  Bu dönemde okulda başarılı olmanın yolu, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasından geçiyor.  Peynire zeka katan Muratbey, tuzu azaltılmış, yüksek kalitede protein ve kalsiyum içeren, D vitamini ile zenginleştirilmiş, nefis peynir çeşitleriyle okul döneminde de çocukların sağlıklı beslenmesine yardımcı oluyor.

    Okulların başlamasıyla birlikte öğrencileri ve ebeveynlerini tatlı bir telaş alıyor. Sıcak ve hareketli geçen yaz tatilinin ardından okula ve derslerine odaklanan çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri için sağlıklı beslenmeleri de büyük önem taşıyor. Türkiye’de ve dünyada yapılan beslenme alışkanlıkları değerlendirmelerinde, çocukların en sık atladıkları öğünün, günün en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltı olduğu ortaya çıkıyor. Kahvaltının yanı sıra okulda ara öğünlerde de çocukların sağlıklı beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı da besleyici değeri yüksek, yüksek kalitede protein ve kalsiyum içeren peynirin çocukların beslenmesinde yer almasını öneriyor.

    Muratbey peynirleriyle beslenme çantaları daha eğlenceli

    ImagePeynire zeka katan Muratbey, yenilikçi yaklaşımıyla geliştirdiği peynirleriyle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Tuz oranının azlığıyla dikkat çeken hem sürülebilir hem dilimlenebilir Muratbey Sürmeli, peynirin keyifli hali Topi, içerdiği yüksek protein ile çocukların bir numaralı protein kaynağı Muratbey Lor peyniri, dünyanın ilk D vitamini ile zenginleştirilmiş, şekil şekil peyniri Misto ve dünya çapında lezzeti kanıtlanmış Muratbey Burgu çocuklar için peynir yemeyi eğlenceli hale getirerek, okul döneminde sağlıklı beslenmelerine yardımcı olacak. Muratbey peynirleriyle hazırlayacağınız kahvaltıda ve beslenme çantalarında yer vereceğiniz pratik tarifler, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığını da kolayca kazandıracak.

     

    Muratbey Sürmeli Omlet

    Malzemeler:

    50 gr Muratbey Sürmeli

    Bir tatlı kaşığı Muratbey tereyağı

    2 adet büyük boy yumurta

    1 avokadonun yarısı

    Kırımızı dolmalık biber

    Tuz

    Karabiber

    Mantar

    Maydanoz

     

    Hazırlanışı:

    Avokadoyu iki parçaya bölün, içindeki çekirdeği çıkartın. Bir kaşık yardımıyla içini çıkartın ve dilimleyin. Muratbey Sürmeli Peyniri de küp küp doğrayın. Kırmızı dolmalık biber kullanacaksanız ince ince kıyın. Tavayı bir miktar Muratbey Tereyağı ile yağlayın ve ısıtın.  Tava ısınırken yumurtalara biraz tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Ayrı bir tavada yıkayıp kuruladığınız mantarları çok az tereyağı ile tavada pişirin. Çırptığınız yumurtaları tavaya alın ve altı hafifçe ayrılınca tavayı sallayarak tavadan tamamen ayrılmasını sağlayın. Dilimlediğiniz tüm malzemeyi omletin arasına yerleştirin. Omleti bir spatula yardımıyla ikiye katlayın ve servis tabağına alın. İnce ince kıyılmış maydanozları serperek servis yapın.

     

     

    Muratbey Burgu Sandviç

    Malzemeler:

    100 gr Muratbey Burgu Peynir

    1 adet sandviç ekmeği

    1 adet domates

    1 adet çarliston biber

    Kıvırcık salata

    Maydanoz

     

    Hazırlanışı:

    Domates, kıvırcık, salatalık, çarliston biber ve maydanozları sirkeli suda bekleterek, yıkayın. Ekmeğin ortasını açın. Domates, salatalık ve biberleri ekmeğin şekline uygun olarak kesin. Sırasıyla kıvırcık, salatalık, domates dilimleri, biber, maydanoz ve son olarak da Muratbey Burgu Peyniri ekleyin. Afiyet olsun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.