DOLAR 32,4407
EURO 34,738
ALTIN 2445,801
BIST 9914,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’den sahur ve iftar sofralarına özel tarifler

    05.06.2018
    A+
    A-

    Ramazan topuyla başlayan sofralardaki tatlı hareketlilik yine tüm aileyi bir araya getirmeye hazırlanıyor. Siz de tüm öğünlerinize lezzet katan peyniri farklı tariflerde kullanarak Ramazan sofralarınızı renklendirebilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

    Yılın en bereketli dönemi Ramazan’ın yaz aylarına gelmesinden dolayı uzun süre tokluk verecek ve susatmayacak besinlerin sahur ve iftar sofralarında tüketilmesi büyük önem taşıyor. Yüksek protein içermesinden dolayı Ramazan ayında özellikle tercih edilen peynir çeşitleri de sofralarınıza lezzet katmayı bekliyor.

    Sağlıklı ve yenilikçi ürünleriyle sofraların vazgeçilmezi Muratbey’in birbirinden lezzetli peynirleriyle hazırlayacağınız tarifler, Ramazan sofralarınızı zenginleştirecek. Muratbey’in yağ ve tuz oranının azlığıyla dikkat çeken Burgu peyniri ile yapacağınız sağlıklı tarifler, Ramazan sofralarınıza farklılık katacak. Geriye lezzetli yemeklerle dolu sofranızda sevdiklerinizle paylaştığınız anların mutluluğu kalacak.

     

    Burgu’larda Kaybolmuş Patates

    Malzemeler:

    150 gr. Muratbey Burgu peynir

    15 gr. Muratbey Tereyağı

    5 adet patates

    1 kutu yemeklik krema

    2 diş sarımsak

    Tuz

    Karabiber

     

    Hazırlanışı:

    Patatesleri çok ince dilimleyin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve ince ince kıydığınız sarımsak ile iyice karıştırın. Tepsiyi Muratbey Tereyağı ile yağlayın. Burgu peynirin burgularını açarak tepsiye zemin yapın. Burgu peynir zemininin üzerine patateslerinizi yan yana dizin. Üzerine kremayı dökün. Tekrar Burgu peynirlerin burgularını açarak patatesleri kapatın. 180 derece fırında pişirin.

    Afiyet olsun

     

    Burgu Peynirli Sıcak Salata

    Malzemeler:

    Muratbey Burgu peynir

    Sızma zeytinyağı

    Sarımsak

    Havuç

    Kabak

    Kırmızı ve yeşil biber

    Kıvırcık ya da marul yaprakları

    Tuz ve karabiber

     

    Hazırlanışı:

    Zeytinyağını tavaya dökün. Zeytinyağı belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra içine kıyılmış sarımsakları ekleyin. Pişme sırasına göre ince kıyılmış havuç, yeşil-kırmızı biber ve kabaklar eklenerek kavurun. Pişirme sonunda karabiber ve tuz ekleyin. Soğumaya bırakılan sebze harcı ılık hale gelince Muratbey Burgu peynir ekleyin.

    Sebzelerle hazırlanan sunum tabağına tüm harcı yerleştirerek servis edin.

    Afiyet olsun

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.