DOLAR 32,5587
EURO 34,9448
ALTIN 2442,307
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’in ”Burgu”su ABD’de de tescillendi

    Muratbey’in ”Burgu”su ABD’de de tescillendi
    01.07.2019
    A+
    A-

    Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan Muratbey Burgu Peyniri artık ABD’de de koruma altında. Şekli, lezzeti ve yenilikçi üretim teknolojisi tamamıyla Muratbey’e ait olan ve Muratbey adına tescilli olan Burgu peyniri, dünyada yaklaşık 60 ülkenin ardından son olarak büyük bir ilgiyle tüketildiği ABD’de de tescillendi. Burgu’nun Türkiye’nin inovasyon anlamında dünyaya bir hediyesi olduğunu söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, taklitlere karşı yurtdışında da patent çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

    Yenilikçi ürünleriyle Türkiye ve dünyada peynirin gelişimine yön veren Muratbey, inovatif ürünü Burgu peynirini ABD’de de tescil ettirdi. Dikkat çeken formu ve lezzetinin yanı sıra peynirin üretildiği son teknoloji makinesinin tasarımının da kendilerine ait olduğunu söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türkiye’nin yerli ve milli markası olarak yurtdışında da Burgu’nun kendi adlarına tescillenmesi ve patentinin alınması için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

    Erol, Dünya genelinde 4 kıtaya ihraç ettikleri Burgu peynirin ABD’de büyük beğeniyle tüketildiğini ifade ederek, “Yurtdışında markalaşma ve globalleşme stratejilerimiz kapsamında uluslararası arenada varlığımızı tescilliyoruz. Burgu peynir yurtdışında büyük ilgi görüyor. İhracatımızın içinde Burgu’nun payı sürekli artıyor. Bu kapsamda yurtdışında patent çalışmalarımıza hız verdik. Son olarak ABD gibi önemli bir pazarda da Burgu peynirimizin Muratbey markasıyla tescillenmesi bizleri oldukça mutlu etti.” diye konuştu.

    “Yerli üretimle büyüyeceğiz”

    Bugün Türkiye’de üreterek Avrupa Birliği ülkelerine peynir ihraç edebilen tek marka olarak peynir yapımında kullandıkları sütü 54 yıldır bölge üreticilerinden ve çiftliklerden temin ettiklerini belirten Erol, “Ülkemiz topraklarında doğup, bugün dünyanın dört bir yanındaki sofraları Türk üretimi peynirlerle buluşturan Muratbey olarak, Uşak’ta son teknoloji ile donattığımız üretim tesisine yatırım yapıyor ve yerli üretime katkı sağlıyoruz. Peynirlerimiz yüksek besin değerine sahip. Bu anlamda toplum sağlığını da destekliyor, peyniri sağlıklı atıştırmalık olarak günün her saati için tüketicilerimize sunuyoruz. Ülkemizin katma değerli yerli üretimle büyüyeceği bilinciyle, dünyaya peyniri sevdiren bir Türk markası olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.