DOLAR 32,4556
EURO 34,7655
ALTIN 2437,855
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’in ihracatı artırmaya yönelik yatırımları sürüyor

    Muratbey’in ihracatı artırmaya yönelik yatırımları sürüyor
    01.10.2018
    A+
    A-

    Yenilikçi ve lezzetli peynirlerini dünyanın pek çok ülkesine ulaştıran Muratbey, Suudi Arabistan’ın nabzını tutan önemli iki şehri Riyad ve Cidde’de peynir yeme alışkanlıklarını araştırdı. Araştırmaya göre; Muratbey peynirlerini deneyen Suudilerin yüzde 99’u peynirlerin lezzetini çok sevdiğini ve tekrar alacağını söylüyor.

    Türkiye’nin yenilikçi milli markası Muratbey, başarılı ihracat çalışmalarını artırmak ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı yükseltmek adına Ortadoğu ülkelerinin yükselen pazarı Suudi Arabistan’da tüketici araştırması gerçekleştirdi. Yurt dışı pazarlama faaliyetlerine yönelik yatırımlarına ve markalaşma çalışmalarına hız veren Muratbey, gerçekleştirdiği araştırmayla Suudilerin peynir tüketme alışkanlıklarına ışık tuttu. Suudi Arabistan’ın ekonomik olarak öne çıkan şehirleri Riyad ve Cidde ‘de yapılan Marka Bilinirliği ve Marka Algı Araştırması’na toplam 400 kişi katılım sağladı.

    Muratbey yurt dışı markalaşma çalışmalarına hız verdi
    Avrupa, ABD, Japonya, Ortadoğu ve Balkan ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, KKTC gibi 40’a yakın ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine döviz katkısı sağladıklarını belirten Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol “Milli ekonomimize olan bu katkımızı artırmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muratbey olarak yurt dışında markalı büyüme stratejisini benimsedik. Lezzetimiz, doğallığımız, yenilikçi ürünlerimizin yanı sıra markamızın yurt dışı çalışmalarına, araştırmalara ve dijital yatırımlara hız verdik” dedi.

    Muratbey Suudi Arabistan’da yenilik ve kalite algısıyla öne çıkıyor.

    Yapılan araştırmaya göre, lezzetli peynirlerle Suudi Arabistan’daki sofralara konuk olan Muratbey, en beğenilen peynir markalarının başında geliyor. Suudi Arabistan peynir pazarında Muratbey’i satın alanlar markayı doğal, kaliteli ve yenilikçi olarak tanımlıyor, tazeliği ve lezzetinden memnun olduklarını belirtiyor. Muratbey’in beğeni düzeyinin yüksek olması, yakından tanıma-beğeni alanında sağlıklı bir yapılanmada olduğunu gösteriyor. Muratbey’in ilk akla gelen çağrışımları arasında ‘Marka’ olması ve ‘Türk’ ifadesi dikkat çekmektedir.

    Peyniri hemen her öğünde tüketen Suudiler’in yüzde 46’sı haftada en az bir kere peynir satın alıyor.

     

    Suudiler Muratbey’i sevdi

    Muratbey peynirlerini deneyen Suudiler’in yüzde 99’u çok sevdiğini ve tekrar alacağını söylüyor. Suudiler beğeni kriterlerini Muratbey’in kendine özgü tadı, lezzeti, tazeliği ve doğallığı ile tanımlıyor.

    Tadı ve benzersizliği ile dikkat çeken Muratbey’in peynirleri tüketiciler tarafından “kendi alanında uzman” ve “yenilikçi” olarak tarif ediyor. Öte yandan Suudi tüketiciler Muratbey peynirlerinin tazeliği, yapısı, kokusu ve tuz oranından memnun olduklarını belirtiyor.

    Globalleşme stratejisi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor

    Suudi Arabistan’da yaptırdıkları araştırmanın sonuçlarından çok memnun olduklarını belirten Hamit Erol, ihracatı artırma ve yurtdışındaki Muratbey severler ile daha yakın iletişim kurmak için önümüzdeki dönemde yeni bir dijital kampanya hayata geçireceklerini vurguladı. Erol “Globalleşme stratejimiz kapsamında tüketicilerimizle duygusal bağ kuruyoruz. Uluslararası sosyal medya hesaplarımızdan sürekli paylaşımlar yapıyoruz. Sosyal medya yarışmalarıyla yurt dışındaki Muratbey sevenlerle yakınlaşıyor, tüketicilerimizle sürekli iletişim sağlıyoruz” dedi.

    Globalleşme çalışmaları ödül getiriyor

    Çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası pek çok alanda çeşitli ödüllerin sahibi olduklarını belirten Erol, “Muratbey olarak ülkemizi her platformda temsil ediyoruz. Son olarak dünyanın önde gelen markalarının katılım sağladığı Küresel Süt Ürünleri Kongresi kapsamında düzenlenen Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’nde “En İyi” Peynir kategorisinde Burgu Peynir’in yurt dışına ihraç edilen ismi “Helix Cheese” markasıyla birinci seçildik. Bu gururu ülkemize yaşattığımız için mutluyuz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.