DOLAR 32,5927
EURO 35,0036
ALTIN 2451,453
BIST 9780,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi öğrencileri sertifikalarına kavuştu

    MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi öğrencileri sertifikalarına kavuştu
    03.04.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı ve MÜSİAD Ankara ile Genç MÜSİAD Ankara işbirliğinde ve ortaklığında oluşturulan MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin 3. Sertifika programı gerçekleşti.

    MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi- 3 adlı projenin sertifika töreni, Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı. Düzenlenen törene AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, Genç MÜSİAD Ankara Başkanı Eyüp Cendel Ersoy ve MÜSİAD Ankara üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

    Programda konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ise; projeden duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirerek “Biz ilk programda bir fidan dikeceğiz ve o fidanın meyvesini alacağız diye yola çıktık. Bugün programımızın 3.’sünü tamamladık. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Arif Şayık Bey ile iyi niyet protokolü yaparak, dış ticaret üzerine yeni projemizi yapacağız. MÜSİAD Ankara ailesi olarak bilgi ve eğitime çok önem veriyoruz. Bu düşünceden hareketle ülkemizde okuyan uluslararası öğrenci kardeşlerimize yönelik dış ticaret alanında eğitim görecekleri ve ülkemizle gönül köprülerini sağlamlaştıracakları Uluslararası Öğrenciler Akademisi Projemizi hayata geçirdik. Projemiz sonunda uluslararası öğrenci kardeşlerimizin ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin gönüllü elçileri ve ticaret ataşeleri olacağına inanıyoruz. İnsanın en hayırlısı insanlığa faydası olandır” dedi.

    “500 Milyar Dolar Ticaret Hacmine Ulaşacağız”

    Hayata geçirecekleri dış ticaret şirketi ile talep toplamaya başladıklarını kaydeden İlhan Erdal sözlerine şunları ekledi: “İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak için güzel bir adım olacaktır. Tüccar, sanayici olmak isteyen kardeşlerimize kapımız açık.”

    AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu yaptığı konuşmasında böyle bir çalışmaya imza attıkları için MÜSİAD Ankara’ya ve tüm paydaşlara teşekkür ettiğini söyleyerek “Dünyada iyi örnekleri çoğaltma projesine öncülük ettiğiniz ve gençlere güvendiğiniz çok teşekkür ediyorum. Siz gençlerden istirhamım dünyanın neresinde olursanız olun; insan odaklı eşit bir yaklaşım güdün. Bu dünyayı daha yaşanabilir kılmak için kenetlenin, birlikte olun” açıklamasında bulundu.

    “Dünya Ticareti E-Ticaret Üzerinden İlerliyor”

    Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık konuşmasında, Ankara Kalkınma Ajansı’nın faaliyetlerinden bahsetti. Bu yıl ilk defa risk sermayesi uygulamasına başladıklarını anlatan Şayık, “Biz bir Avrupa Birliği projesi ile girişimcilik merkezi, kurduk. 150 mentorden oluşan bir havuz oluşturduk. Bu, Türkiye’nin her yerinden girişim yapmış akademisyenlerden kurulu bir havuz. Bu havuzumuza siz değerli öğrenciler proje ürettiklerinde, ajansımıza başvuru yapabiliyorlar. Başarılı olanlar ajansımız tarafından destekleniyor. Temel amacımız Ankara’nın girişimcilik ekosistemini geliştirmek. Bu geliştirmeyi üç başlıkta yapıyoruz;Teknoloji tabanlı girişimcilik, yeni nesil kalkınma, sosyal girişimcilik modeli eğitimlerimiz. Artık dünya ticareti e-ticaret üzerinden yapılıyor. Bu noktadan hareketle yeni nesil girişimcilerimize hem bu anlamda hem de dış ticaret anlamında destek veriyoruz. MÜSİAD Ankara Başkanımız Sayın İlhan Erdal’a bu çabaları ve programları için teşekkür ediyoruz. Ticaret için atılmış adımın her zaman destekçisi olacağız” dedi.

    “Yeni İHA’mız yolda”

    Ankara İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, İvedik OSB’nin Ankara ve Türkiye açısından önemine değinerek “Bugün dâhil olduğumuz bu proje kapsamında; kardeşlerimizin ne kadar güzel bir bilgi alışverişinde bulunduklarını gördüm. İvedik OSB; 8 bin işyeri, 130 bin istihdamı ile İstanbul İkitelli’den sonra gelen bir yapıdır. İvedik’te Türkiye ve dünyada olmayan uygulamalı Teknokentimizi hayata geçirdik. 8 ay içerisinde yüzde 100 oranında bir doluluğa ulaştık. Yeni bir İHA yapma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Ankara Başkanı Eyüp Cendel Ersoy, 2002 yılından bu yana gençlerin iş dünyasında yer edinmeleri için çabaladıklarını anlatarak “Projemiz kapsamında 200’ün üzerinde öğrencimiz eğitimden geçti. 100’ün üzerinde öğrencimiz ise sertifika almaya hak kazandı. Gençlerimizi dış ticaret noktasında geliştirdik ve MÜSİAD üyesi olan birçok firmamızda iş sahibi yaptık. Üçüncüsü sonlanan akademimizin faaliyetlerine hız kesmeden devam etmesi en büyük temennimiz” ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından plaket takdimine geçildi. Plaket takdiminden sonra ise günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.