DOLAR 32,506
EURO 34,9214
ALTIN 2438,681
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Şırnak faaliyetlerine başladı

    MÜSİAD Şırnak faaliyetlerine başladı
    15.10.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en yaygın ve en güçlü STK’sı olan MÜSİAD, son olarak 12 Ekim 2018 Cuma günü Şırnak Şube açılışını gerçekleştirdi.

    Türkiye’nin 86 farklı noktasında faaliyetlerine devam eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yurt içindeki teşkilat ağını genişletmeye devam ediyor. Türkiye’nin en yaygın ve en güçlü STK’sı olan MÜSİAD, son olarak 12 Ekim 2018 Cuma günü, Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Reis Topçu, Ali Gür, Faruk Akbal, Ahmet Şekerli, Soner Meşe, Fatih Mehmet Keçebir, MÜSİAD Şırnak Başkanı Yusuf Bilin ve MÜSİAD üyelerinin katılımlarıyla Şırnak Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

    Açılışta konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Şırnak’ın stratejik açıdan çok önemli bir konumda yer aldığını ancak terör faaliyetlerinden dolayı şehrin hak ettiği ölçüde gelişme gösteremediğini belirtti. Türkiye’nin terörden olumsuz yönde etkilendiğini vurgulayan Kaan şöyle konuştu:

    “Küresel şiddetin dünya ekonomisine getirdiği yük dile kolay, 14,3 trilyon dolar; bu da dünya milli gelirinin yüzde 13,4’üne tekabül ediyor. Terörün Türkiye’ye 30 yıllık doğrudan maliyeti ise 1.2 trilyon dolar olarak ifade ediliyor. IMF’nin bir araştırmasına göre, Türkiye’ye 1970-2011 döneminde gelmesi gereken yabancı sermaye yatırımı toplam 504 milyar dolar olması gerekirken, terör tehdidinden dolayı 126 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu, 378 milyar dolarlık bir kayıp yaşandığını ortaya koyuyor. Yani, yabancı sermaye yatırımı kaybı da eklendiğinde, terörün ülkemize 30 küsur yıllık maliyetinin, toplam 1,5 trilyon dolar düzeyinde olduğu tahmin ediliyor.”

    Bizim İçin Seferberlik Çağrısı Niteliğinde

    Konuşmasında “Enflasyonla Topyekun Mücadele” konusuna da değinen Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan çağrının seferberlik çağrısı niteliğinde olduğunu belirtti. Kaan, “Bu topraklar ve bu millet, memleketimizdir. Bizler, iş insanları olarak memleketimize varlığımızı borçluyuz. Şimdi kendi varlığımızdan fedakârlık etme vaktidir. Ülkemiz geleceği için hayırlara vesile olsun.

    Geçtiğimiz haftalarda açıklanan “Yeni Ekonomi Programı” kapsamında, toplamda üç süreçten söz ediliyordu; dengelenme, disiplin ve değişim. Bu bir mücadele sürecidir. Toplumun her kesimiyle kenetlenerek, birlik beraberlik içinde ve kararlılıkla sürdürmemiz gereken bir mücadele bu. Bu kapsamda hem biz iş insanlarını hem de kamuoyunu memnun eden birtakım uygulamalar hayata geçmeye başladı. Kısa süre içinde, gerek firmalar tarafından atılan adımlar, gerek kamuoyundan gelen destekler bize gösterdi ki, Türkiye olarak bu süreci en doğru adımlarla, en hasarsız biçimde atlatacağız.” dedi.

    MÜSİAD EXPO Milletçe Kenetlenmemiz İçin Önemli Bir Adım

    21-24 Kasım 2018 tarihinde düzenlenecek MÜSİAD EXPO Fuarı’na da değinen Kaan, fuarın hem ülke içinde birbirimize kenetlenmemiz, hem de yönümüzü dünyaya daha çok çevirmemiz açısından önemli bir adım olduğunu kaydetti. Kaan, “Hâlihazırda Türkiye, dünyanın hemen her noktasına ulaşıyor, ürettiği ürünleri, başta Avrupa olmak üzere, her geçen yıl yükselen bir taleple birçok ülkeye satıyor. Fakat her fırsatta ifade ediyoruz, bu bizim için yeterli değil. Üyelerimizin, yerli ve milli firmalarımızın dünyayla daha fazla iş yapması için, ticaretlerini daha da ileri taşımaları için her fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası düzeyde düzenlenen en kapsamlı, en etkili organizasyonlardan biri olan MÜSİAD EXPO, iş dünyası için bu anlamda önemli bir fırsattır. Ayrıca, ülkemizin büyük ihracat hedefleri var. Bu hedeflere ulaşabilme noktasında da EXPO fuarımızın, son derece etkili olduğu kanaatindeyim.” değerlendirmesinde bulundu.

    Açılış programı, akşam düzenlenen yemek organizasyonu ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.