DOLAR 32,5816
EURO 35,0524
ALTIN 2457,833
BIST 9813,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mustafa Baygan: Hükümetin sektöre olan desteği moralleri yükseltti

    Mustafa Baygan: Hükümetin sektöre olan desteği moralleri yükseltti
    15.08.2018
    A+
    A-

    TÜİK, 2018 yılı Temmuz ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Sektör temsilcilerinden ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baygan şu değerlendirmede bulundu….

    TÜİK tarafından, Temmuz ayı konut satış rakamlarına baktığımızda, 2018 Temmuz ayın bir önceki yılın aynı ayına göre %6,9 oranında artarak 123 bin 878 olduğunu görüyoruz, buda bize Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında bir önceki yıl satışlarına göre artış yaşandığını gösteriyor.

    Yaz tatili ve bayram gibi dönemlerde düşüş gösteren konut satışlarının artması her zaman söylediğimiz konularda haklılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor. Ülkemizde her yıl ciddi oranda zorunlu konut ihtiyacı var. Bu nedenle her yıl 1.5 milyon konut satışı rekoru kırılıyor. Bu talebi durdurmak olası değildir. Konut sektörü önemli bir sanayi grubu desteğidir ve aynı zamanda giderek artan ihracat kalemleri olduğunu görmezden gelemeyiz.

    Bunların yanı sıra geçtiğimiz aylarda konut satışlarına destek amaçlı yapılan kampanyalar ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklayacağı yeni kampanyalar faiz oranlarındaki değişiklikler ile sektörün canlanarak satışlarda daha iyi seviyelere ulaşacağını ön görüyorum. Önümüzdeki dönemlerde döviz kurlarında düşüşe geçmesi ve yapılan kampanyalarla satışların artacağını özellikle zorunlu ihtiyaç amaçlı alımların başlayacağını düşünüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.