DOLAR 32,5327
EURO 34,9211
ALTIN 2441,884
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Müşteri artık doğru zamanda doğru deneyim bekliyor

    Müşteri artık doğru zamanda doğru deneyim bekliyor

    Pazarlamanın yeni ufku temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Omnichannel Pazarlama Konferansı 15 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferansta omnichannel (çok kanallı) pazarlama konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşan Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, doğru zamanda doğru deneyimleri sunan firmaların müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarına daha çok yanıt verdiğine dikkat çekti.

     

    Hem yerel hem de global rekabetin artmasıyla firmaların yeni müşteriler kazanması ve var olan müşterilerini elde tutması gittikçe güçleşiyor. Firmaların müşteri deneyimini iyileştirmek için pazarlama fonksiyonlarını bütünleşik kullanmasının yollarını anlatan 2. Omnichannel Pazarlama Konferansı 15 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da düzenlendi. “Pazarlamanın yeni ufku” temasıyla düzenlenen konferansa Vodafone, Atasun Optik, Hayat Holding, Günsan Elektrik, Defacto gibi firmaların Omnichannel Pazarlama süreçlerinden sorumlu liderleri konuşmacı olarak katıldı.

     

    Konferansta elektrik tesisat ekipmanları öncü şirketlerinden Günsan’ın bütünleşik pazarlama iletişimi ile ilgili deneyimlerini paylaşan Günsan Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, “Omnichannel Pazarlamaya CMO Bakışı: Kurumsal Strateji ile Pazarlamanın Entegrasyonu” başlıklı bir konuşma yaptı.

     

    “Fark yaratmak için empati yapın”

    Günümüzde daha da acımasız hale gelen rekabette öne çıkmanın en önemli sırrının müşteri için özel bir değer oluşturmak ve fark yaratmak olduğunu söyleyen Çapan, “Çok kanallı pazarlama (OmniChannel Marketing) stratejilerinde en önemli amaç, hedef kitlenize pek çok kanaldan maksimum düzeyde ulaşarak, verimli ve mutlu bir kullanıcı deneyimi oluşturmaktır. Değişim kalbinde yeni müşteri beklentileri var. Çünkü tüm müşteriler mutlu olmayı arzuluyor. Pazarlama stratejinizde fark yaratmak istiyorsanız çok temel bir şeyi denemenizi öneriyorum. Kendinizi müşterilerinizin yerine koyun, yani empati yapın.” dedi. Müşteri yolculuğunun “farkında olma” ile başladığına dikkat çeken Çapan, bu yolculuğun doğru kanallarla çeşitlendirilmesinin müşterinin kalbine ve sadakatine varan bir başarı hikayesine dönüşebileceğini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.