DOLAR 32,5615
EURO 34,9855
ALTIN 2428,251
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mutfaklara dijital sanat dokunuşu

    Mutfaklara dijital sanat dokunuşu
    28.08.2019
    A+
    A-

    Siemens Ev Aletleri’nin 2017 yılından bu yana desteğini sürdürdüğü Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı kapsamında yer alan Plugin Yeni Medya Bölümü, RW. [material] teması altında ziyaretçileriyle buluşacak. Esra Özkan küratörlüğünde teknoloji, bilim ve sanatın kesişimi üzerinden dünyayı algılama ve hissetme şekillerini ele alan birçok deneyime ev sahipliği yapacak Plugin bölümünde bu yıl Siemens Ev Aletleri’nin vizyoner duruşuna vurgu yapan özel bir sanat eseri sergilenecek. Nohlab ve DECOL ekipleri tarafından Siemens Ev Aletleri için tasarlanan interaktif eser “Arkhe”, mutfak deneyiminin hammaddesini oluşturan su, ateş gibi doğa elementlerinin formları arasındaki değişim ve dönüşümü soyut bir görsel dil ile izleyiciye sunacak.

     

    Contemporary Istanbul, 11 Eylül’de davetlilere özel ön izlemesi ile 12 – 15 Eylül tarihlerinde 14’üncü kez kapılarını açacak. Dünyanın dört bir yanından önemli galerileri, sanatçıları ve koleksiyonerleri bir araya getirecek fuarda, Siemens Ev Aletleri’nin bu yıl üçüncü defa sponsorluğunu üstlendiği Plugin bölümünde yeni medya sanatının çarpıcı örnekleri Esra Özkan küratörlüğünde “RW. [material]” teması altında sergilenecek. Plugin’de bu yıl yenilikçiliği ve teknolojiyi ön plana alan, geleceğin mutfağına ve Siemens Ev Aletleri’nin vizyonerliğe vurgu yapan “Arkhe” adlı eser sanat severlerle buluşacak.

     

    Plugin Yeni Medya Bölümü sponsorluğu ile marka özünü oluşturan teknoloji, bilim ve tasarım arasında bağ kurduklarını belirten Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ekin Sarfati; “Siemens Ev Aletleri; ankastre, teknoloji ve tasarımla özdeşleşmiş vizyoner bir marka. Yeni medyanın özünde bulunan, estetiği teknolojiyle birleştirme motivasyonu da Siemens Ev Aletleri ve Plugin Yeni Medya bölümünün özüyle ortak bir zeminde buluşuyor. Siemens Ev Aletleri olarak teknolojinin her zaman insan dokunuşu ile yeni olasılıklar yarattığını gösteriyor ve teknolojiden çekinmeden günlük hayatlarında etkileşim içerisinde olmalarına fırsat sağlıyoruz. Sanat aracılığıyla markamız ve tüketici arasında mükemmel bir köprü kurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

    Hammaddenin dönüşümünü ele alıyor

    Hikayesini Siemens Ev Aletleri’nin öncülüğünün yanı sıra buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesi gibi ürünlerinin doğa ile ilişkisinden alan eser; mutfağın temelini oluşturan bu ev aletlerinin doğadaki karşılıklarını soyut bir görsel dille izleyiciye sunacak. DECOL ve Nohlab ekiplerinin ortak çalışmasıyla tasarlanan ‘Arkhe’ ile izleyiciler ev aletlerini simgeleyen su, ateş gibi doğa elementleri ile analoji kuran bir enstalasyon deneyimleyecekler. Dijital ile simyayı bir araya getiren eseri deneyimleyen kişi, maddelerin özü olan elementleri kontrol edecek, maddenin özüne hâkim oldukça kabuğundan çıkartarak diğer maddelerle kesiştiğinde ortaya çıkabilecek dönüşümü, devinimi ve ahengi yönetebilecek. Yunanca’da “başlangıç maddesi ve ilk” anlamına gelen ve aynı zamanda değişimlerin temelinde yatan bir ilke olan “Arkhe” Siemens’in sektörde ilkleri ortaya koyan öncü marka kimliğine ve yenilikçiliğine vurgu yaparken, hammadde ilişkisiyle kullanıcıların hafızalarında iz bırakacak, evlerinin dışında bir deneyim yaratacak.

     

    “Deneyim sezgisel olarak estetik bir yaratıma ulaşabilirse, sanat retinal algının ötesine geçerek insan zihninde gerçek bir iz bırakacaktır” söylemiyle hayata geçecek Plugin Yeni Medya Bölümü, Siemens Ev Aletleri’nin eserinin yanı sıra on dokuz sanatçı ile birlikte yeni medya, tasarım ve biyo sanatı bir araya getirerek dünyayı bilme, algılama, hissetme şekillerimizin güncel yaklaşımlarını teknoloji, bilim ve sanat kesişimi üzerinden ele alan birçok deneyime ev sahipliği yapacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.