DOLAR 32,5945
EURO 34,793
ALTIN 2406,058
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    NATUZZI’den dört şaheser kanepe

    NATUZZI’den dört şaheser kanepe
    08.07.2017
    A+
    A-

    İtalyan mobilyasının dünya çapındaki markalarından NATUZZI, kanepe koleksiyonunun en seçkin üyelerinden Jeremy, Agora, Ido ve La Scala ile mekânlara değer katıyor. Birbirinden etkileyici bu dört kanepe, Fatih Kıral bünyesinde yer alan tüm Natuzzi Mağaza’larında görücüye çıktı.

    1959 yılından beri “konforun adı” mottosuyla son derece şık ve bir o kadar da rahat kanepeler üreten İtalyan markası NATUZZI, Jeremy, Agora, Ido ve La Scala modelleriyle kanepede lüksün en keyifli tanımını yapıyor. Mekânlara getirdiği benzersiz İtalyan dokunuşuyla tercih edilen NATUZZI kanepeleri, bu dört modeliyle kalite çıtasını aşılması güç bir düzeye yükseltti.

    JEREMY

    Jeremy modeli, NATUZZI kanepelerinde görmeye alıştığımız Studio Memo tasarımcıları Manzoni ile Tapinassi’nin imzasını taşıyor. İtalyan mobilya dünyasının şövalyeleri olarak nitelenen iki tasarımcı, Jeremy’de şıklığı ağırbaşlılıkla bütünleştiriyor. Neo-klasik tasarım özellikleriyle dikkat çeken Jeremy, taban ile kol ve sırt dayanaklarını eksiksiz bir uyumla birleştirerek geometrik bir algı yaratıyor. Bu geometrik yapının ince ve kuşkusuz son derece sağlam metal ayaklar üzerine oturtulması ise ağırbaşlı görünüme enerji katan bir unsur olarak kullanılıyor. Jeremy’nin döşeme malzemesi içe doğru katlama tekniğiyle dikilerek elegan havaya ekstra kalite katıyor.

    AGORA

    Manzoni ile Tapinassi Agora modelinde, modüler bir yapının ister bütün isterse parçalar halinde kullanılsın, yarattığı şık atmosferi ve sunduğu üstün konforu nasıl koruyabileceği konusunda adeta ders veriyorlar. Yatay tasarımı ve geniş oturma minderleriyle vaat ettiği konforu görselleştiren Agora kanepe, ince tüy dolgusu ile de konforun adını koyuyor. Kaliteli grogren kurdele kanepenin tüm kenarlarını sararak çekiciliği daha da artırıyor. Adını Antik Yunandaki toplanma alanlarından alan Agora, özellikle geniş salonlar için bu buluşmayı bütünsel veya modüler olarak gerçekleştirme olanağı sağlıyor. Tabii ki her iki durumda da etkileyiciliğinden minicik bir taviz bile vermeden…

    IDO

    NATUZZI kalitesi ve şıklığına daha modern, hatta zamandan bağımsız bir tasarımla sahip olmak isteyenler, tasarımcı Mauro Lipparini tasarımı olan Ido’yu terci ediyor. NATUZZI’nin konfor ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalan Lipparini, metal ayaklar üzerinde duran üstyapıyı arzu edilen her tür uzanma ve oturma biçiminin özgürce tercih edilebileceği bir alan olarak tasarlamış. Apaçık bir şekilde fonksiyonellik arayışının göstergeleri olan iki sehpa kanepeye ustaca kombin edilerek adeta kullanım özgürlüğünün altı çiziliyor. Döşeme malzemesinin içeri doğru katlanarak dikildiği düz kesim tekniği sayesinde dikişler dışarıdan görünmüyor.

    LA SCALA

    Claudio Bellini imzasını taşıyan La Scala, daha ilk anda hayranlık dolu bakışları üzerinde toplayan, göz alıcı bir klasik. Sırtta ve kolçak içlerinde kullanılan düğmeli tafting, kanepeyi Chester’ın modern varisi haline getirirken, minderlerin ve tüm dış yüzey döşemelerinin yalın bırakılmış olması Bellini’nin tasarım yeteneğine ne kadar güvendiğini gösteriyor. Yerleştirildiği her mekânın merkezi olmayı başaran La Scala’ya dikkatli bir bakış, kanepenin harika tasarımını bütünleyen kusursuz bir işçilikle üretildiğini de rahatça fark edebilir. Olağanüstü rahat derin oturma yerleri ve incelikli sırt dolgusu ise NATUZZI mottosuyla yüzde yüz uyum sergiliyor.

    KORUMAYA DEĞER ESERLER

    Her biri ulaşılabilir lüksün ve İtalyan mobilya tasarımının kusursuz örneği olan NATUZZI kanepeleri, geleneksel mobilya işçiliğinin yansıtıldığı modern tekniklerle üretiliyor. Her malzeme iklim ve zamana karşı performansını kanıtlayan özel testlerden geçirildikten sonra işleme sokuluyor. Her kanepe, kullanım süresi boyunca maruz kalacağı çeşitli gerilimlere karşı bir ahşap iskeletle güvenceye alınıyor. Bu iskeletlerde kullanılan ahşap, kesinlikle doğal bakir ormanlar, ulusal parklar, doğal rezervler veya koruma altındaki alanlar dışından ediniliyor. Kullanılması zorunlu kimyasal maddelerin ise uluslararası standartlara yüzde yüz uyumlu olmasına özen gösteriliyor.

    Sağlığa ve çevreye büyük değer verilerek üretilen Jeremy, Agora, Ido veya La Scala kanepeler, kullanım kitapçığındaki önerilere uyulduğu zaman daha da uzun sürelerle ilk günkü gibi kalıyor. Ayrıca her döşemeye özel çeşidi bulunan NATUZZI Temizlik Kitleri, kanepenin hak ettiği şekilde korunmasını sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.