DOLAR 32,499
EURO 34,7629
ALTIN 2489,843
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nef, EBRD ile 5 bin konut yapacak

    Nef, EBRD ile 5 bin konut yapacak
    24.03.2017
    A+
    A-

    Gayrimenkul sektörüne getirdiği yeni ve farklı tasarımlarla adından sıkça söz ettiren Nef, gayrimenkul geliştirmek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile güç birliğine gitti. 120 milyon dolarlık sermaye ile Nef& EBRD Gayrimenkul A.Ş.’yi kuran Nef ve EBRD, ilk etapta 600 milyon dolar yatırımla 5 bin konut, 6 bin yatak kapasiteli akademik rezidans geliştirecek.

    Türkiye’nin potansiyelini yurtdışında anlatmaya devam eden Nef, şimdi de Türkiye’de gayrimenkul geliştirmek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile ortaklığa imza attı. 120 milyon dolarlık ortak yatırımla Nef & EBRD Gayrimenkul AŞ.’yi kuran Nef ve EBRD, Türkiye’de modern, depreme dayanıklı ve enerji tasarruflu gayrimenkul projeleri geliştirme kararı aldı. İlk 5 yıllık planda 5 bin konut, 6 bin yatak kapasiteli akademik rezidans geliştirmeyi planlayan ortaklık, ağırlıklı konut üretmeyi hedefliyor.

    2010’da kurulan ve son beş yılda, 1 milyon metrekareden fazla alanı kapsayan ve değeri toplamda 2,4 milyar doları aşan 25’in üzerinde proje geliştiren Nef ile projelerin ‘yeşil’ olmasını oldukça önemseyen EBRD’nin imza töreni EBRD’nin Londra’daki merkezinde gerçekleştirildi. İş birliğinin amacı ‘inşaat sektöründe kentsel dönüşümü ve daha yeşil standartları yaygınlaştırmak’ olarak açıklandı.

    Ortaklık kapsamında iki taraf her biri 60 milyon dolarlık bir katkıyla, Nef’in Türkiye’de büyüyen orta sınıfa yönelik özgün konut konseptlerini hayata geçirecek. Bu konseptler arasında, sayısı 24’e kadar çıkan, konuk odaları, sinema, fitness merkezi, toplantı odaları, mutfak ve yemek odaları gibi ortak yaşam birimlerini içeren bloklardan oluşan Fold home konsepti ve ilk defa Eylül 2016 yılında İstanbul’da Merter kompleksinde lanse edilen bir öğrenci konut konsepti olan NOVU bulunuyor.
    Ortak girişim, İstanbul’da özel bir gayrimenkul sermaye şirketi ve Nef’in bir iştiraki olan Intus Capital tarafından yönetilecek.

    Yatırımlar, depremden etkilenme riskinin yüksek olduğu yerlerdeki yapıların yeniden geliştirilmesi de dahil olmak üzere, kentsel dönüşüm üzerine odaklanacak.

    Ortak girişim kapsamında geliştirilecek projeler, tasarım özellikleri sayesinde, bir mükemmeliyet işareti olan LEED (Enerji ve Çevreci Tasarımda Liderlik) Altın sertifikasını da alabilecek. Bu sertifika, enerji tasarrufu, su verimliliği, geri dönüşüm, inşaat malzemelerinin yeniden kullanımı ve inşaat atıklarının en aza indirgenmesi gibi inşaat şantiyelerinin daha sürdürülebilir yönetimi için gerekli koşulları içeriyor.

    Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur bu önemli işbirliğiyle ilgili şu açıklamada bulundu: “EBRD ile bu uzun soluklu ortaklığa başlamaktan ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmayı sürdürmekten dolayı memnunuz. Bu ortaklık, ülkemizin ekonomisine ve uzun dönemdeki büyümesine önemli bir güven oyudur. Nef, gayrimenkul geliştirme sektöründe ve konut projelerinde Türkiye’nin lider markası olarak, uluslararası kurumsal yatırımcıları da çekme konusunda sektörün lideri olmanın gururunu yaşıyor. EBRD’nin geçmişteki başarılı ortaklıkları, bu ortak girişimimizde bize güven veriyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde birlikte örnek projeler inşa etmek için sabırsızlanıyoruz.” Dedi.Erden Timur, İstanbul ve İstanbul dışında 6 tane konut, 7 tane de akademik rezidansı devreye almayı hedeflediklerini belirterek, “Toplam yaklaşık 5 bin konut, 6 bin yatak kapasiteli de akademik rezidans planlıyoruz. Bu, 600 milyon doların üzerinde bir yatırım anlamına geliyor.” dedi.

    EBRD, Türkiye’de ilk kez gayrimenkul üretecek

    Bankanın Londra genel müdürlüğünde sözleşmeyi imzalayan EBRD Endüstri, Ticaret ve Tarım Sektörlerinden Sorumlu Genel Müdürü Jean-Marc Peterschmitt ise; “EBRD’nin Türkiye’de ilk kez konut projelerinde ve öğrenci konutlarında Nef ile gerçekleştirdiği bu yatırımından son derece mutluyuz. Türkiye, her yıl satılan 600.000 yeni konut ile, Avrupa’nın en büyük konut pazarlarından biri. Ayrıca üç milyonun üzerinde üniversite öğrencisi ile Avrupa’nın en büyük öğrenci konut pazarı. Bu ortak girişim, Türkiye’de konut projelerine ve öğrenci konutlarına dönük talebi karşılamada yardımcı olacak.” dedi.

    EBRD Gayrimenkul ve Turizm Direktörü Claudia Pendred ise; “Nef ile bu uzun soluklu ortaklık sürecine girmekten ve özgün Fold konseptinin bir parçası olmaktan dolayı memnunuz. Bu yatırımı ayrıcalıklı kılan unsur, ortak girişim stratejimizin özünü oluşturan sürdürülebilir inşaat ve operasyon alanlarına odaklanması. Nef ile yakın gelecekte başarılı konut projelerini hayata geçirmek ve Türk hükümetinin Türk ailelere ve öğrencilere modern, depreme dayanıklı konutlar inşa etme hedefine katkıda bulunmak için sabırsızlanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

    Intus Capital Yönetici Ortağı Bülent Kozlu ise, “Avrupa’nın en saygın kurumsal yatırımcılarından olan EBRD ve yerel sektör lideri Nef arasındaki bu ortaklığı kurmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Türkiye’nin konut ve öğrenci konutu pazarında cazip fırsatlar görüyoruz ve halihazırda yürürlüğe konacak projelerimiz var. Türkiye’nin artan nüfusu, konut kredisi finansmanındaki artış ve hükümetin yürüttüğü kentsel dönüşüm süreci, konut sektörüne dönük odağımızın temelini oluşturuyor. Öğrenci konutu segmentinde, son 10 yılda öğrenci nüfusunun üç kat artması ve bu alandaki konut yetersizliği, benzersiz bir talep ve yatırım fırsatları yaratmıştır,” diye konuştu.

    Nef Hakkında
    Nef, Timur Holding’in bünyesi altında yer alan bir gayrimenkul markasıdır. 2010 yılından bu yana en küçük alanları değerlendirerek yaşama katan ve insanlar için ince düşünülmüş yaşam alanları tasarlamayı amaçlayan Nef, bu hedefle çıktığı yolda kısa sürede büyük işlere imza attı. Türkiye’de ve dünyada 6 ülkedeki büyük metropollerde sektörel ihtiyaçları analiz etmek için uzman kişi ve kurumlarla çeşitli anketler ve araştırmalar yapan Nef, hedef kitlenin beklentilerine en uygun şekilde tasarımı odak noktası haline getirerek çalışmakta ve gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandırmak için satıştan pazarlamaya bütün katma değer zincirini yeniden tasarlamaktadır. Dünyanın en iyi 10 mimarlık firmasından 4’ü ile aynı anda çalışan dünyanın sayılı gayrimenkul firmasından biri olan Nef, projelerinde iç mekan ve dış cephenin yanı sıra elektrik anahtarlarından kapı kollarına kadar en ince ayrıntılarda bile tasarımı ön planda tutmakta ve dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışmaktadır.

    EBRD Hakkında
    EBRD, Türkiye’ye yatırım yapmaya 2009 yılında başlamıştı. Bugün İstanbul, Ankara ve Gaziantep ofislerinde operasyonlarını sürdürüyor. Sadece 2016 yılındaki 1,9 milyar Euro’luk yatırımı ile Türkiye EBRD’nin finans açısından en önemli destinasyonlarından biri. EBRD bugüne kadar Türkiye’de, farklı sektörlerden 220’nin üzerinde projeye, 9 milyar Avronun üzerinde yatırım yaptı ve bu operasyonları için başka finansman kaynaklarından yaklaşık 20 milyar Avroluk bir kaynak yarattı. EBRD’nin Türkiye’deki yatırımlarının %98’i ise özel sektöre yönelik oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.