DOLAR 32,5837
EURO 34,8076
ALTIN 2412,215
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nesfit ve MEMEDER kadınların hayatına dokunuyor

    Nesfit ve MEMEDER kadınların hayatına dokunuyor
    02.10.2019
    A+
    A-

     Kadınları güzel düşünmeye, güzel hareket etmeye ve güzel beslenmeye davet eden Nesfit, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) işbirliğiyle kadınları bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Dünyada 10, Türkiye’de ise 6 yıldır “Pembe Kurdele” hareketi kapsamında çalışmalar yürüten Nesfit, “Kontrol Sende” kampanyasıyla, MEMEDER’in meme sağlığını bilinçlendirme çalışmalarında, bu yıl 15 bin kadına; erken tanı ve tedavi şansı verecek.

     

    Nesfit özel paketleriyle kadınlar, meme sağlığı konusunda bilinçleniyor! Nesfit, Türkiye’de 6 yıldır meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için çalışmalar yürütüyor. Kadınların hayatında önemli değişimler yaratmayı hedefleyen Nesfit, “Kontrol Sende” diyerek satışa sunduğu pembe kurdeleye destek paketleriyle tüketiciler adına kadınlar için ücretsiz mamografi ile tarama programı yapan “MEMEDER’e” bağış yapıyor. Pembe kurdeleye destek paketlerinden elde edilecek gelirle Nesfit, MEMEDER’in meme sağlığını bilinçlendirme çalışmalarında, bu yıl 15 bin kadına; erken tanı ve tedavi şansı verecek.

     

    Önceki yıl gerçekleştirdiği “Kontrol Sende” kampanyası kapsamında ürettiği pembe kurdeleye destek paketlerinin satışından MEMEDER’e yaptığı bağış ile 10 bin kadının hayatına dokunan Nesfit, bu yıl daha da fazla kadına ulaşmayı hedefliyor. Tüketiciler satın alacakları her paketle bir kadının daha meme sağlığı konusunda bilinçlenmesine destek olacak.

     

    Meme sağlığı konusunda ufak dokunuşlarla büyük değişimler sağlanabiliyor. Kadınların 20 yaşından itibaren ayda bir kez kendi kendini muayene etmesi ve yılda bir kez doktor kontrolü meme sağlığı konusunda bilinçlenme adına büyük önem taşıyor. Nesfit aynı zamanda paketlerinde, internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında da kontrolle ilgili bilgiler vererek kadınların dikkatini çekmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyor.

     

    Türkiye’de her 9 kadından biri meme kanseri!

     

    MEMEDER’in Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof.Dr.Vahit Özmen, yaptıkları araştırmaların ülkemizde meme kanseri sıklığının son 20 yılda 2 kattan fazla artış gösterdiğini ve genç kadınlarda da meme kanserinin görüldüğünü belirtiyor. Yapılan çalışmalarda bu artışın devam edeceğinin görüldüğünü ve hastaların önemli bir kısmında geç tanı konulduğunu söyleyen Özmen, “Bu konuda Nesfit’inde bilinçlendirme çalışmalarına yaptığı desteğin erken teşhis açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor. Ülkemizde meme kanseri sıklığı hızla artıyor. Farkındalık oluşturulamaması da, hastalığın geç teşhis edilmesine neden oluyor. Günümüzde bu konudaki bilinçlendirme çalışmalarıyla erken teşhis imkanı artış gösterdi. MEMEDER de kurulduğu günden bu yana, yaptığı bilimsel çalışmalarla meme sağlığını bilinçlendirme çalışmalarında etkin rol aldı. Aynı zamanda MEMEDER bugüne kadar binlerce kadına ücretsiz mamografik tarama yaparak, yüzlerce kadına erken meme kanseri tanısı koyara meme kanserinden korunma ve erken tanı için çok önemli adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.