DOLAR 32,4927
EURO 34,7627
ALTIN 2481,68
BIST 9494,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nesquik ile yaşamı tehdit altında olan canlılara destek ol

    Nesquik ile yaşamı tehdit altında olan canlılara destek ol
    02.10.2019
    A+
    A-

    Geleceği besleyen Nesquik Kahvaltılık Gevrekler, WWF-Türkiye işbirliğiyle hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesiyle yaşamı tehdit altında olan hayvanlara dikkat çekiyor! Geçtiğimiz yıl 20.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasını doğal yaşamına kavuşturan Nesquik, bu yıl da doğa için çalışmaya devam ediyor. Nesquik’in, hayvanları korumaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkan WWF-Türkiye ile birlikte başlattığı proje kapsamında Adana Akyatan Kumsalı’nda 20.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşması ve Kuşadası Dilek Yarımadası’ndaki yunusların sayılarının belirlenmesiyle doğal ortamlarında korunmaları sağlanacak.

     

     

    Nesquik Kahvaltılık Gevrekler WWF-Türkiye ile birlikte yavru deniz kaplumbağalarını ve yunusları doğal ortamlarında koruyor! Geçtiğimiz yıl WWF-Türkiye ve National Geographic işbirliğiyle 20.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasını denize ulaştıran Nesquik, daha fazla hayvanı doğaya kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. WWF-Türkiye’nin yürüttüğü çalışmalara bu yıl bir kez daha destek olan Nesquik, 20.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasının ve sayıları belirlenecek olan yunusların doğal yaşam alanlarında korunmasını sağlayacak. Küçük yaşlardan itibaren kazanılan hayvan sevgisinin çocukların duygusal gelişimlerine olumlu katkı sağladığı bilinciyle çalışmalarına yön veren Nesquik, yeni sosyal sorumluluk projesiyle çocukların doğayla ilgili farkındalıklarını da artırmayı hedefliyor.

     

    Her paketle sen de yaşamı tehdit altında olan canlılara destek ol!

    Eylül 2019 – Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje boyunca kampanya görseli taşıyan Nesquik kahvaltılık gevrek paketlerini satın alan tüketiciler, Türkiye’deki yeşil deniz kaplumbağalarının ve yunusların doğal yaşam alanlarında korunmasına destek olacak. Kampanyalı paketlerde yaşamı tehdit altında olan yabani hayvanlardan saz kedisi, yunus, deniz kaplumbağası ve boz ayı ile ilgili önemli bilgiler de tüketicilerle buluşacak.

     

    Türkiye’de yaşamı tehdit altında olan bazı canlılar

     

    Saz Kedisi

    • Boz renkli saz kedisi, ince uzun bacaklara sahiptir. Gece-gündüz aktif olan saz kedileri deniz, göl ve nehir sistemlerindeki sazlıklarda, çalılık ve ormanlık alanlarda yaşarlar. Yavrularını ağaç kovukları, sık çalılıklar veya tilki, porsuk gibi hayvanların terk ettiği yuvalarda saklarlar.
    • Saz kedisi ülkemizde tehlike altındaki türlerdendir. Avcılık, habitat kaybı, bataklıkların tarım alanlarına dönüştürülmesi ve kemirgenlerle mücadele sonucu avlarının azalması tehditleriyle karşı karşıyadır.

     

    Yeşil Deniz Kaplumbağası

    • Okyanuslarda 7 farklı deniz kaplumbağası türü bulunuyor. Bunlardan Pasifik Okyanusu’ndaki deri sırtlı deniz kaplumbağası ve Akdeniz’deki yeşil deniz kaplumbağası kritik düzeyde tehdit altındaki türler arasında yer alıyor.
    • Bir deniz kaplumbağasının yaşam süresi 25-50 yıldır. Akdeniz Havzası’ndaki dişi yeşil kaplumbağaların %50’den fazlası Akdeniz kıyılarımıza yuva yapıyor. Son onüç yılda Adana – Akyatan’da 200 bin yavru deniz kaplumbağasının deniz ulaşması sağlandı.

     

    Yunus

    • Denizlerimizde mutur, afalina ve tırtak olarak bilinen 3 yunus türü yaşıyor. Yunuslar, yaşam alanlarının kaybı, deniz ve ses kirliliği, kazayla ağlara takılma gibi tehditlerle karşı karşıyalar.
    • Yunusların ağırlıkları ortalama 200 kg’dir.
    • Yunuslar deniz ortamındaki besin piramidinin en üst seviyesinde yer alan canlılardan biridir ve kirlilikten ciddi şekilde zarar görürler.

     

    Boz Ayı

    • Yaşadıkları doğal alanlarda besin piramidinin en üstünde bulunan boz ayılar, Türkiye faunasının önemli türlerinden biridir. Beslenme, üreme, barınma gibi temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için geniş ve güvenli alanlara ihtiyaç duyarlar.
    • Bir doğal alandaki ayı nüfusu, içinde bulunduğu ekosistemin sağlıklı olduğunun göstergesidir.
    • Onların varlığı, avladıkları geyik, karaca ve yaban keçisi gibi türlerin de varlığının işaretidir. Hem etçil hem otçul olduğundan, varlıkları bu besin çeşitliliğine bağlıdır.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.