DOLAR 32,3361
EURO 35,1607
ALTIN 2245,323
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    NG Kütahya Seramik’in yeni fabrikasında üretim başladı

    NG Kütahya Seramik’in yeni fabrikasında üretim başladı
    04.07.2017
    A+
    A-

    NG Kütahya Seramik’in 15 Temmuz darbe girişimi ardından aldığı kararla hayata geçirilmeye başlanan yeni fabrika yatırımında fırınlar yandı.

    Üretimin başladığı fabrika henüz yatırım aşamasındayken ise yüzde 50 büyütüldü. Fabrikanın Kütahya ekonomisi başta olmak üzere Türkiye ekonomisine önemli katkılarının olacağını anlatan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, 200 milyonu aşan yatırımın istihdama da destek vereceğini söyledi.

    Büyük ebatta devam

    Fabrika kararının 16 Temmuz’da alındığına dikkat çeken Güral, “Babamız Nafi Güral, darbe girişimi ardından Kütahyalılara moral vermek ve Türk sanayicisinin üretime devam edeceğini anlatmak adına o gün bir fabrika sözü verdi.
    17 Temmuz’da görüşmelere başladık, 4 Ağustos’ta İtalyan makinecilerimizle sözleşme imzalandı. Ayrıca mevcut yatırım bitmeden kapasitesini yüzde 50 artırmak için de yeni bir anlaşma yaptık. 15 Temmuz Şehitler Seramik Fabrikamızda şu anda fırınlar yandı, üretim başladı” diye konuştu.

    Sadece bu yeni yatırımla Granit seramikte 9 milyon metrekarelik yeni üretim artışı sağladıklarını anlatan Güral, toplamda 36 milyon metrekareye ulaştıklarını dile getirdi. Büyük ebatlı üretim yaptıklarını anlatan Erkan Güral, “120*240, 180*210, 60*240 gibi büyük çaplı üretimde lideriz. Yurtdışında da geliştirdiğimiz, fark yarattığımız tüm bu ürünler ciddi tercih sebebi oluyor. Yeni konutlar, bankalar, AVM’ler, oteller, hastaneler, gelişen tüm yapılar artık büyük ebatlı seramikleri kullanmayı tercih ediyor. Özellikle tüm mimarlarla yakın çalışarak, anlatıyoruz, işbirliği sağlıyoruz” dedi.

    Türkiye dışında Avrupa’da da en iyi firma olma hedefi koyduklarını anlatan Erkan Güral, sektörde sözü geçen İtalya ve İspanya’ya ürün sattıklarını ifade etti. Güral, “İşin doğduğu yer olan, teknik olarak satışın mümkün olmadığı Çin’e satış yapıyoruz. Aynı ürünü satmak mümkün değil, üretilmeyen ürünleri üreterek satıyoruz” diye konuştu.

    Yurtdışında yer bakıyor

    Özellikle Sapanca ve Afyon otellerinde yoğun talep olduğunu anlatan Erkan Güral, Sapanca otellerinin yanında yeni bir otel yatırımı için temelin atılacağını, Afyon’da ise yeni bir otel yatırımları için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Güral, “Turizmde ‘evimize gelen bir konuğumuz neyse otele gelen konuk da o’ anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi. 1 yıldır yurtdışında otel baktıklarını anlatan Güral, bunu gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.