DOLAR 32,5604
EURO 34,9787
ALTIN 2448,653
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nike’ın ilk yoga koleksiyonuyla training antrenmanları bir üst seviyeye taşıyor

    Nike’ın ilk yoga koleksiyonuyla training antrenmanları bir üst seviyeye taşıyor
    11.01.2019
    A+
    A-

    Nike, yoganın güç ve denge sağlama, dayanıklılık ve esnekliği artırma özellikleri sebebiyle training antrenmanlarına dahil edilen yönüne odaklanan yeni bir koleksiyon hazırladı. “Antrenmanınızı Yoga ile Geliştirin” isimli koleksiyon, kaykaycılardan koşuculara kadar pek çok yarış sporcusunun spor performansı için gizli bir silah olarak kullandığı yoga antrenmanlarına yeni bir boyut kazandırıyor.

    Nike Training’in bir parçası olan Nike Yoga Koleksiyonu sporculara hareket kolaylığı, çok yönlülük ve destek sağlamak üzere tasarlanan özel parçalardan oluşuyor. Sporcuların yoganın faydalarını daha güçlü deneyimlemesini sağlayan koleksiyon, Nike’ın yoga konusunda sahip olduğu ilk giyim koleksiyonunu barındırıyor.

    Yoganın Avantajından Yararlanan 4 Profesyonel Sporcu

    Kaykaycı Korahn Gayle

    “Bazen sekiz saat boyunca şehirde kaykayla gezdiğim, iki saat boyunca aynı hareket üzerinde çalıştığım oluyor. Bir sonraki gün uyandığımda her yerim ağrıyor ve hareketlerim de kısmen kısıtlanıyor. Ya da kalçam veya kasıklarım çok sert olduğu için tek bir hareket bile deneyemez oluyorum. Yoga yaptıktan sonraysa hareket özgürlüğümün arttığını hissediyorum ve vücudumu kaykayın üzerinde istediğim gibi rahatça hareket ettirebiliyorum”.

    WNBA (Amerikan Ulusal Kadın Basketbol Ligi) Oyuncusu Alana Beard

    “WBNA’da mükemmel bir defans oyuncusu olabilmek için kalçalarınızı da rahatça hareket ettirebilmelisiniz. Yoga yapmak, üçgen duruşuyla kazandığım kalça esnekliği dolayısıyla sahada defans yapma şeklimi doğrudan etkiledi”.

    Yarışmaya Yönelik Fitness Sporcusu Dennis Hartmann

    “Geçmişte omuz sorunları yaşamıştım ve yoga kesinlikle hareket özgürlüğümü geliştirdi. Bunu özellikle kafa üstü squat hareketinde hissediyorum. Kalçalarım hep çok sertti; yogadaki kalça açıcı pozlar ve nefes egzersizleri hareket özgürlüğümün gelişmesine yardımcı oldu. Artık squat’ta daha aşağılara inebiliyorum ve buna rağmen dengem bozulmuyor”.

    ABD Paralimpik Atletizm Sporcusu Scout Bassett

    “Yoganın oturmalı öne bükülme hareketi, uzun bir sıçramadan sonra yere değecekken almanız gereken pozisyona benziyor. Fazla düz olmayan, kolların iki yana açık olduğu ve göğsünüzün neredeyse üst bacaklarınıza değdiği bir pozisyon. Böylesi bir esneklik edinmek muhteşem. Sanıyorum pek çok insan koşmanın sadece bacakları ve kolları çalıştırmaktan ibaret olduğunu sanıyor ama tüm benliğinizle koşmanız ve iyi bir mekaniğe sahip olmanız da gerçekten önemli. Yoga da zaten daha çok bundan ibaret ve o yüzden koşu için de yarar sağlıyor”.

    Kıdemli Nike Performans Direktörü Ryan Flaherty, her sporcunun yogayı antrenman programına dahil etmesinin gerekliliğini beş maddeyle açıklıyor:

    • 1. Yoga sinir sistemini sempatik (aktif) durumdan parasempatik duruma (dinlenme pozisyonu) taşıyarak yoğun bir egzersiz sırasında dahi sakin kalmanızı sağlıyor.
    • 2. Yoga hareketleri koordinasyonu sağlamaktan dengeyi iyileştirmeye kadar daha gelişmiş beceriler kazandırıyor.
    • 3. Yoganın düşük etkili duruşları, kan basıncını yükselterek toparlanma süresini hızlı bir şekilde azaltıyor. Dinlenme gününüzde hiçbir şey yapmamak yerine yoga yaparak kaslarınızın kendi kendini tamir etmesini ve daha etkin şekilde toparlanmasını sağlayabilirsiniz.
    • 4. Tipik yoga egzersizleri, sadece esnemeye kıyasla çok daha başarılı bir şekilde hareket özgürlüğü ve esnekliği artıran pozisyonlar üzerinde çalışmanızı sağlıyor.
    • 5. Yoga size, her sporda yüksek performanslı sporcuların ihtiyaç duyduğu kalçanızı kontrol etme becerisini kazandırıyor.

    Nike Training’in bir parçası olan Nike Yoga Koleksiyonu, Ocak 2019’dan itibaren nike.com’da ve tüm dünyadaki mağazalarda satışa sunulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.