DOLAR 32,5451
EURO 34,992
ALTIN 2427,112
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nisan ayı İş Sanat ile renklenecek

    Nisan ayı İş Sanat ile renklenecek
    14.03.2019
    A+
    A-

    İş Sanat’ta Nisan, 8 Nisan’da, ‘Bu Dünya Böyledir İşte!’ başlıklı Sabahattin Ali hikâye dinletisi ile başlıyor. 11 Nisan’da ise ünü sınırları aşan Cirque du Soleil’in baş solistiFrancesca Gagnon ve yıllarca yine Cirque Du Soleil gösterilerinin müziklerini bestelemiş Rene Dupéré’ye Türkiye’nin başarılı topluluklarından Semplice Quartet eşlik edecek.

    İş Sanat, Türk Sanat Müziği’nin değerli sesi Melihat Gülses ve Tanini Trio’yu “Doğunun Batısı, Batının Doğusu” projesiyle 17 Nisan akşamı bir araya getiriyor.

    Nisan ayının Parlayan Yıldızları İdil Arıcan (keman) ve Duru Aydın (piyano) 22 Nisanakşamı Millî Reasürans Konser Salonu’nda izleyici karşısına çıkacak.

    Rengârenk etkinliklerle dolu Nisan ayı, 25 Nisan’da “Barok müziğin caz ile buluşması” olarak nitelendirilen L’arpeggiata konseri ile son bulacak. İş Sanat Kibele Galerisi’nde ise ressam, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in “60.yıl… Ve Onlar” sergisi 20 Nisantarihine kadar sanatseverleri bekliyor.

    Sabahattin Ali’den Dört Hikâye: Bu Dünya Böyledir İşte!

    Sabahattin Ali (1907-1948), kırsal kesim insanının çaresizliğini, içine düştüğü traji-komik durumu, ironik ve yalın bir dille anlattığı dört hikâyesiyle bir kez daha İş Sanat’ta seyirciyle buluşuyor. “Bu Dünya Böyledir İşte!” adlı dinletide, Sabahattin Ali’nin “Katil Osman”, “Ayran” “Kafa Kâğıdı” ve “İki Kadın” adlı hikâyeleri, Serdar Yalçın’ın besteleri eşliğinde ve eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde müzikle birlikte seslendiriliyor.

    Atilla Birkiye’nin metinlerini düzenlediği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı dinletinin müzik direktörü ise Serdar Yalçın. Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in hikâyeleri seslendireceği bu özel dinletide Seda Şubaşı keman ve Şemsa İdil Ural çello çalacak. 8 Nisan 20.30’da İş Sanat’ta gerçekleşecek dinletiyi kaçırmayın.

    Francesca Gagnon ve Rene Duperé İş Sanat Sahnesi’nde

    Cirque du Soleil’in baş solisti, özellikle sevenlerinin “Alegria” adlı şovundan tanıdığı Francesca Gagnon, yıllarca Cirque Du Soleil gösterilerinin müziklerini bestelemiş piyanist Rene Duperé ile 11 Nisan akşamı saat 20.30’da İş Sanat Konser Salonu’nda bir araya geliyor.

    Türkiye’nin başarılı topluluklarından olan Semplice Yaylı Quartet, bu konserde Gagnon ve Dupéré’ye eşlik edecek. Hem yıllar süren bir dostluğun Cirque du Soleil’in en sevilen eserlerinin de arasında bulunduğu zengin bir repertuarın sergileneceği geceyi sık sık güzel bir anı olarak hatırlayacaksınız. 11 Nisan Perşembe gününü takvimlerinize kaydetmeyi unutmayın.

    Tanini Trio ile Melihat Gülses Bir Araya Geliyor

    Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz ve Burçin Büke’den oluşan Tanini Trio, kanun, ney ve piyano üçlüsünün buluşmasına bu konserde kontrbasta Baran Say ve davulda Erhan Seçkin’i ekliyor. İş Sanat Konser Salonu’nda “Doğunun Batısı, Batının Doğusu” projesi ile yer alacak olan topluluk, sahnesine tecrübeli Klasik Türk Müziği yorumcusu Melihat Gülses‘i misafir edecek.

    Batı ve Doğu müziğinin Tanini Trio tarafından yapılacak sentezi, bu özel akşamda sizi unutamayacağınız bir yolculuğa çıkaracak. 17 Nisan Çarşamba akşamı İş Sanat’ta gerçekleşecek bu özel buluşmayı sakın kaçırmayın!

    Parlayan Yıldızların Nisan Ayı Konukları İdil Arıcan ve Duru Aydın

    İş Sanat’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin Nisan Ayı konukları, İdil Arıcan (keman) ve Duru Aydın (piyano) oluyor.

    2003 yılında Ankara’da doğan, 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlkokulu’nun keman ana sanat dalına kabul edilen İdil Arıcan, aynı yıl Süreyya Defne’nin öğrencisi oldu. 2016, 2017 ve 2018 yıllarında uluslararası müzik festivalleri kapsamında Pelin Halkacı Akın, Çiğdem İyicil, Andrej Bielow, Elif Tarakçı, Lukas David, Eva Diller Dörnenburg ve Domenico Nordio’nun ustalık sınıflarına katıldı. 10 Kasım 2017’de Fazıl Say’ın Yürüyen Köşk prömiyerinde sahne aldı. Aynı yıl Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’na katılan genç sanatçı, Mozarthaus Konser Evi, Ahmed Adnan Saygun Konser Salonu, Congresium Ankara, Aya Harambos Kilisesi ve Bilkent Konser Salonu’nda önemli konserlerde yer aldı. Son olarak 2018 yılında 6. Uluslararası Josef Micka Keman yarışmasında ikincilik ödülü kazanan İdil Arıcan çalışmalarına Süreyya Defne ile devam ediyor.

    2005 yılı, İstanbul doğumlu Duru Aydın, piyano eğitimine 5 yaşında Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Aytaj Rzaguliyeva ile başladı. 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda (MSGSÜ İDK), piyano eğitimini iki yıl sürdürdü. Julia Kociuban,Peep Lasmann, Johani Lagerspetz, Ruta Riktere ve Viktor Portnoi’nin ustalık sınıflarına katıldı. Yurt içi ve yurt dışında konserler vermeye devam eden Duru Aydın, hala MSGSÜ İDK’nın 8. sınıfında Prof. Metin Ülkü’nün öğrencisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

    Parlayan yıldızlar serisinin bu ayki resitalleri 22 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda.

    Barok Müziğin Cazla Buluşması

    2000 yılında Christina Pluhar önderliğinde kurulan L’Arpeggiata, hem klasik müzik sanatçıları hem de caz müzisyenlerinden oluşuyor. “Henry Purcell Doğaçlamaları” albümünün başarısı ardından L’Arpeggiata bu sefer projesini Heandel eserlerinden oluşturduğu “Heandel Goes Wild” adlı bir albüm çıkardı. Albüm, caz ile barok müziğin buluşmasını ele alıp, hem hayranlık hem de hayret uyandırıyor.

    L’Arpeggiata, antik harp, theorbodan, chitarra battente, cornemuse gibi orta çağ ve barok müzikte kullanılan antik çalgılar ile dikkat çekiyor. İş Sanat’taki konserde ise sopranoCeline Scheen, kontrtenor Valer Sabadus sahne alacak.

    25 Nisan Perşembe akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek İş Sanat’taki bu müzik ziyafetini ajandalarınıza not etmeyi unutmayın!

    Gürol Sözen’den 60 Yıllık Bir Seçki

    İş Sanat Kibele Galerisi, “60.yıl… ve Onlar” başlıklı retrospektif sergiyle sanatseverleri ressam, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in eserlerini görmeye davet ediyor. İki bölümden oluşan serginin ilk bölümünde “60 yılın seçkileri” temasıyla sanatçının erken dönem çalışmalarından bu yana ürettiği desenler, suluboyalar, yağlıboyalar, ikonlar, heykeller, tasarımlar, yazdığı kitaplardan seçmeler ve özel koleksiyonlardan derlenmiş yapıtları yer alıyor.

    Sanatçının 1974 yılında, “ 1919-23/ DESTAN” başlığı altında sergilenen ve kataloğu İş Bankası tarafından bastırılan“Kurtuluş Savaşı”resimlerinin yeni yorumları da “Kurtuluş Savaşı / Kuvayi Milliyecileri” başlığıyla serginin ikinci bölümünde izleyiciyle buluşuyor.

    Milli Mücadele’nin başlangıcının 100. yılı münasebetiyle Gürol Sözen’in uzun süredir üzerinde çalıştığı bu eserlerinde 1919-23 yılları arasında süren Anadolu insanının onurlu destanını; türlü yoksulluğa rağmen başkaldırısını ve özgürlük arayışını resmederken, doğa, kadınlar, çocuklar, atlar, atlılar, kağnılar ve “Kuvayi Milliyeciler” temalarını resminin şiiriyle yorumluyor.

    İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu olan Sözen ilk kişisel resim sergisini 1960’ta İstanbul’da açtı. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra öyküleri, gezi notları, köşe yazılarıyla da kendinden sıkça söz ettirdi. Sanat hayatından seçkiler ve özel çalışmalarıyla Gürol Sözen’in “60.yıl… Ve Onlar” sergisi 20 Nisan Cumartesi tarihine kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

    İş Sanat’ta Nisan Ayı

    Nisan Pazartesi, 20.30

    Sabahattin Ali’den Dört Hikâye
    Bu Dünya Böyledir İşte!

    Anlatıcılar: Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek

    keman Seda Şubaşı

    çello Şemsa İdil Ural

    11 Nisan Perşembe, 20.30

    Francesca Gagnon & Rene Duperé

    Semplice Quartet

    17 Nisan Çarşamba, 20.30

    Tanini Trio (Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz ve Burçin Büke)& Melihat Gülses

    Doğunun Batısı, Batının Doğusu

    22 Nisan Pazartesi, 20.30

    Parlayan Yıldızlar

    keman İdil Arıcan

    piyano Duru Aydın

    Milli Reasürans

    25 Nisan Perşembe 20.30

    L’arpeggiata

    Barok Müziğin Caz ile Buluşması

    soprano Celine Scheen

    kontrtenor Valer Sabadus

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.