DOLAR 32,4911
EURO 34,7534
ALTIN 2490,313
BIST 9520,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    O-3 Bağcılar bölgesinde trafik akışı rahatlayacak

    O-3 Bağcılar bölgesinde trafik akışı rahatlayacak
    30.07.2018
    A+
    A-

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını rahatlatmak için önemli bir kavşakta daha çalışma başlatıyor. O-3 Bağcılar bölgesinde Yanyol ve U dönüşü (400 metre uzunluğunda) tamamlandığında, trafik akışı rahatlayacak ve inşaatı devam eden metro istasyonuna ulaşım kolaylaşacak.

    Yapılacak çalışmayla birlikte Bağcılar O-3 Kuzey Yanyol U dönüşü ile Aksaray’dan İSTOÇ istikametine doğru devam eden otoyol trafiğinin, Bağcılar Göztepe Mahallesi’ne ve Tavukçu Deresi yoluna ulaşım mesafesi kısalacak ve trafik yoğunluğu azalmış olacak.

    Aksaray ve Otogar yönünden gelen trafik akışı ise Mahmutbey kavşağına girmeden Bağcılar Göztepe Mahallesi’ne geçiş sağlayabilecek. Yüzyıl Mahallesi’ne bağlanan TEM otoyolu bağlantısı da rahatlamış olacak. 23.07.2018 Pazartesi günü başlayacak olan çalışmaların üç aya içinde bitilerek kavşağın hizmete alınması planlanıyor.

    U DÖNÜŞÜ BAĞLANTISINDA BULUNAN AĞAÇLAR TAŞINACAK

    Kavşak çalışmasının yapılacağı U dönüşüne denk gelen bölgede bulunan 55 adet ağaç, özel makineler ile sökülerek başka yerlere dikilecek. Ağaç taşıma çalışmaları İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Tolga Öztürk ve Öğretim Üyesi Dr. Necmettin Şentürk’ün hazırladığı raporlar doğrultusunda yapılacak.

    Uygulama aşaması ise şu şekilde gerçekleşecek;

    1. Ağaçların taşınması özel ağaç nakil araçları ile yapılacak.
    2. Ağaç taşıma işlemi yapılmadan önce ağaçların kök-dal dengelerini korumak için taç budaması yapılacak.
    3. Taşıma işlemi 23.07.2018 Pazartesi günü başlayacak.Taşıma işleminden sonra kavşak inşaatına başlanacak.
    4. Ağaçlar Evren Mahallesi Çakır Sokak’ta İBB Park Bahçeler Müdürlüğü’nün göstermiş olduğu alana dikilecek.
    5. 30 çapından büyük ağaçlar için rootball tekniği ile taşıma yapılacak olup, daha küçük olan ağaçlar mekanik ağaç taşıyıcılarımız ile taşınacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.