DOLAR 32,5944
EURO 34,7889
ALTIN 2496,318
BIST 9453,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ocak ayında üretilen çimentonun yüzde 23.6’sı ihraç edildi

    Ocak ayında üretilen çimentonun yüzde 23.6’sı ihraç edildi
    11.04.2019
    A+
    A-

    Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektörünün Ocak ayı verilerine göre; toplam ihracatta yüzde 108’lik artış yaşanırken, üretilen çimentonun yüzde 23,6’sı ihracata konu oldu.

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından Çimento Sektörü 2019 Ocak ayı verileri açıklandı. 2018 yılının ilk aylarında mevsim normallerinin üstünde sıcak bir kış geçirilmesiyle, geçen yılın Ocak ayında satışlar beklenenden fazla artış göstermişti. Hem mevsimselliğin getirdiği bu durum hem de geçen yılın son 5 ayındaki küçülmenin etkisiyle, çimento iç satışlarındaki daralma devam etti. Bölgesel bazda iç satışlarda daralmanın en az olduğu bölge Güney Doğu Anadolu oldu.

    TUİK verilerine göre, Ocak ayında sektörün klinker ve çimento ihracatında ton bazında yüzde 108 oranında artış yaşandı. Değer bazında ise yüzde 89’luk büyüme gerçekleştiren sektörün Ocak ayı ihracat geliri 64 Milyon Dolar olarak gerçekleşti.

    Yine TUİK verilerine göre, Ocak ayında, çimento ve klinker ihracatının en çok arttığı ülke ABD olurken; bu ülkeyi Kamerun ve Gine izledi. İhracat oranlarının yükseldiği diğer pazarlar arasında da İsrail, Fildişi Sahili ve Gana yer aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.