DOLAR 32,3341
EURO 35,1781
ALTIN 2247,174
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ODE Yalıtım gözünü Afrika pazarına dikti

    ODE Yalıtım gözünü Afrika pazarına dikti

    Yalıtımda dünya markası olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım, Eskişehir fabrikasında Mart itibariyle başlayacak üretimle birlikte oluşacak kapasite artışını, ihracatta büyüme için kullanacak. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Dünya markası olmak için önce bölgesel güç olmak gerekiyor. ODE olarak Kuzey Afrika ülkelerinde güçlüyüz. Bu yılki hedefimiz bu gücümüzü tüm Afrika kıtasına yaymak” dedi.

    Yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden ODE, Eskişehir’de tamamlandığında 100 milyon TL’lik yatırıma mal olacak yeni fabrikasında Mart ayı itibariyle üretime başlıyor. İlk fazında su yalıtımının ana malzemesi olan bitümlü membran üretimi gerçekleştirecek olan ODE Yalıtım, bu fabrikada üretimin başlaması ile birlikte artan kapasitesini ihracata ağırlık vererek değerlendirecek. Bu kapsamda Kuzey Afrika ülkelerindeki gücünü tüm Afrika kıtasına yaymayı hedefleyen ODE Yalıtım, 2020 yılına kadar ihracatını yüzde 100 oranında artırarak, toplam üretiminin yüzde 35’ini ihraç eder hale gelmeyi hedefliyor.
    Orhan Turan: “Sahraaltı Afrika ülkelerini odağımıza aldık”
    Dolar ve Euro’daki artış ve iç piyasadaki sıkışıklık nedeniyle ihracatın artık çok daha karlı bir hale geldiğini hatırlatan ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “ODE olarak ihracata her zaman büyük önem verdik. Eskişehir fabrikamızda üretimin başlayacak dolayısıyla kapasitemizin artacak olması nedeniyle bu yıl ihracat artışını ana hedeflerimiz arasına koyduk. İhracatta bu yıl hedef pazarımız ise Afrika kıtası. ODE olarak Kuzey Afrika ülkelerinde zaten güçlüyüz. Ancak bu gücümüzü Sahraaltı Afrika ülkelerine de yayarak, tüm kıtada çok etkin olmak istiyoruz. Yalıtımda dünya markası olma hedefimiz için önce bölgesel güç olmamız gerekiyor. Afrika kıtası da bize bölgesel güç olma anlamında önemli katkı sağlayacak” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.