DOLAR 32,5565
EURO 34,9532
ALTIN 2445,585
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ödüllü Barista’dan workshop

    Ödüllü Barista’dan workshop
    14.05.2019
    A+
    A-

    FM Kahve’nin ödüllü baristası, “Anadolu’nun Kayıp Kahveleri” kitabının yazarı ve Agader (Aşçılar ve Gastronomi Derneği ) Başkan yardımcısı Naim Koca Bayim Olur musun ekibiyle kahve workshopu düzenledi.

    Medyafors Fuarcılık Maslak ofisinde hafta sonu gerçekleşen etkinlikte kahve çiftlikleri, iklim ve toprak koşullarının yanı sıra kavurma, öğütme ve harmanlamanın kahve çekirdeğine etkileri hakkında bilgi veren FM Kahve Barista Akademinin ödüllü baristası, kahve tutkunları için 3. Nesil kahve ve demleme metotlarına yönelik önemli paylaşımlarda da bulunarak, kahve çekirdeği, aromalar ve baristalık hakkındaki püf noktalarını aktarıp ekipmanların kullanım tekniklerini ayrıntılı olarak gösterdi. Naim Koca’nın anlatımıyla kahvenin mis kokulu dünyasına unutulmaz bir yolculuk yapan Bayim Olur musun ekibi, daha sonra edindikleri bilgileri pratiğe dökerek eşsiz bir deneyim ve eğlence dolu bir gün geçirdi. Naim Koca; “20 yıldır kahve sektörünün içerisindeyim. 16 yıldır da sektörde eğitmenlik yapıyorum. 1.Nesil Türk kahvesi odaklı, 2.Nesilde Espresso makinalarına geçiş yapılması. 3. Nesil ise kişiye özel kahvedir. Kahve çekirdeğinin kavrulma tekniğinin farklılığı ve demlemede kullanılan ekipmanların kahve tüketene göre tercih yapılabilmesi bu nesil kahvelerin tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden biri. Kahve severin hangi bölgenin kahvesini istediği, sade mi, sütlü mü içtiği, neyi sevip sevmediğini kişiye özel uygun kahveyi ve ekipmanı doğru bilmek gerekiyor. Kahve sektöründeysek tüketicinin ihtiyaçlarını görmemiz gerekiyor diyen Koca, sektöre ve kahve severlere daha fazla fayda sağlama adına hazırlık aşamasında olan 2. kitabımız ve Safranbolu’da inşaatı süren kahve müzesi projemiz için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

    Kahve sektörüne barista yetiştiriyor…

    Hem tedarikçi hem de üretici olarak faaliyetlerini sürdüren FM Kahve Barista Akademi; kendi sektöründe öncü tedarikçiler arasında yer alıyor. Geniş ürün ve ekipman yelpazesi ile kahve sektöründe pek çok yeniliğe öncülük yapan, özel kahve harmanında ödüllü FM Kahve, kendi markaları olan Cafe Rino , Simonelli, Mr. Smooting dışında markalara özel ürünler konusunda da hizmet veriyor. FM Kahve sadece tedarikçi ve üretici olarak değil, işletmelerin sorumlu bir partneri gibi hareket ederek, kendi Barista Akademisi’nde işletmecilere eğitim ve teknik destek ihtiyacını ücretsiz olarak sağlıyor. FM Kahve Sektöre Personel kazandırmak ve gençlere iş imkanı sağlamak için de ciddi yatırımlar yapıyor.

    FM Grup Kurucuları, Mehmet Koca ve Fatih Çakır ‘ın ayrıca Franchise sistemi ile yönettikleri David People ve Kahve Limanı markaları yurt içi ve yurt dışında büyümelerini sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.