DOLAR 32,4665
EURO 34,7725
ALTIN 2440,124
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ofislerde doğru renk kullanımı verimliliği yüzde 15-20 artırıyor

    Ofislerde doğru renk kullanımı verimliliği yüzde 15-20 artırıyor
    25.11.2019
    A+
    A-

    DYO ve Aura İstanbul işbirliği ile gerçekleştirilen Renkli DYOLOGLAR’a konuk olan Fores Mimarlık’ın kurucusu Serter Karataban, “Çalışma hayatında doğru renk kullanımının verimliliği yüzde 15-20 artırdığını artık biliyoruz” dedi.

    Sektörü pek çok ilkle tanıştıran, projelerinde mimarların görüşlerine büyük önem veren DYO’nun, Aura İstanbul ile birlikte hayata geçirdiği Renkli DYOLOGLAR adı verilen prodüksiyon büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin ünlü mimarlarıyla yapılan söyleşilerden oluşan Renkli DYOLOGLAR’ın konuklarından biri olan Fores Mimarlık’ın kurucusu Serter Karataban, rengin verimlilikteki etkilerini anlattı.

    RENK KÜLTÜREL BİR OLGU

    Renk kullanımının kültürel bir olgu olduğuna da dikkat çeken Karataban röportajında, “Ofiste bazı renklerin psikolojik olarak bazı duyguları harekete geçirdiği ve bazı tepkilerimizi etkilediği bir gerçek. Doğru renk kullanımının, özellikle yaratıcılık, doğru iletişim ve verimlilik anlamında ofis çalışma hayatını, en az yüzde 15-20’lerde etkilediğini de artık biliyoruz. O yüzden ofisleri tasarlarken, renkleri ve renklerin bilimini göz ardı etmek bizim için mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

    Kendi ofisinden de örnekler veren Karataban sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim ofisimiz çok katlı. Benim çalışma ortamımda siyah beyaz renkler hakim. Üst katlarda, esas çalışma ortamında, atölye dediğimiz yerde ya da yemek yediğimiz alanda yeşil, mavi, turuncu renklerin hakimiyeti söz konusu. Beyazla birlikte dengeleyerek kullandık. ”

    SERTER KARATABAN

    Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin ardından Yeditepe Üniversitesi’nde, projelerinde ve hayatında çok etkili olan felsefe eğitimi aldı. 1997 yılında kurduğu Fores Mimarlık bünyesinde mimari ve iç mimari çalışmalarının yanı sıra, 2011 yılında İngiltere’de Best Practice seçilen 17-24 yaş arası üniversite öğrencilerinin yeme-içme alışkanlıklarının yeniden yorumlandığı Foodbreak projesini hayata geçirdi. 

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.