DOLAR 32,5788
EURO 35,0116
ALTIN 2460,309
BIST 9900,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Oğuzhan Öztürk: Özgün inovasyon kültürünü ve ekosistemini yaratan şirketler gelecekte fark yaratacak

    Oğuzhan Öztürk: Özgün inovasyon kültürünü ve ekosistemini yaratan şirketler gelecekte fark yaratacak
    06.12.2017
    A+
    A-

    Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda, dünyadaki trendlerden hareketle gerçekleşen insan odaklı dijital dönüşümü anlattı. Arçelik A.Ş.’nin dijital dönüşümün öncü oyuncularından biri olduğunu vurgulayan Öztürk, yaratıcı fikirler, girişimcilik ruhuyla birleştiğinde dünyayı değiştirecek ürün ve hizmetler haline dönüşüyor. Değişen yaşam tarzları ve gelişen teknolojiler ile birlikte günümüzde tüm dünyada dijital bir devrim gerçekleşiyor. Trendleri anlayıp geleceği şekillendiren teknolojileri bugünden geliştirmeye başlamamız gerekiyor. Çok sayıda kişiselleştirilmiş, bağlanabilir, otonom, akıllı ve sürdürülebilir katma değerli platformlarda dünyada değer yaratılıyor. Özgün inovasyon kültürünü ve ekosistemini yaratan şirketler gelecekte fark yaratacak” dedi.

    Arçelik A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu sene 6-9 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’na stratejik partner olarak destek veriyor. Şirket, İnovasyon Haftası’nda geleceğin teknolojilerini sergiliyor.

    Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nın ilk günü konuşan Arçelik A.Ş. Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, dünyadaki ana trendleri anlattı. Bu trendleri, yaşlanan, daha fazla tüketen, kentleşen ve daha fazla özgürleşen toplumsal gelişmeler olarak özetleyen Öztürk, “Trendleri anlayıp geleceği şekillendiren teknolojileri bugünden geliştirmeye başlamamız ve buna uygun yeni iş ve gelir modellerini yaratmamız gerekiyor. Makro trendlerden hareketle insan odaklı bir dijital dönüşüm gerçekleşiyor. Çok sayıda kişiselleştirilmiş, bağlanabilir, otonom, akıllı ve sürdürülebilir katma değerli platformlarda dünyada değer yaratılıyor. Dijitalleşme kişiselleştirmeyi mümkün kılıyor. Kişiselleştirme müşteri satın alma kararını etkiliyor. Kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetler sunabilen şirketler gelecekte rekabette fark yaratacak” dedi.

    “İpek Yolu’ndaki her ülkede müşterilerimize eşsiz bir deneyim yaşatıyoruz”

    Arçelik A.Ş.’nin özgün inovasyon kültürüne ve ekosistemine dikkat çeken Öztürk, “7 ülkedeki 18 üretim tesisi; İngiltere, ABD, Tayvan, Portekiz ve Türkiye’deki toplam 14 Ar-Ge merkeziyle global bir Ar-Ge ekosistemini yönetiyoruz. İpek Yolu üzerine yayılmış üretim tesislerimizde 30 bin çalışan ve 1.300 araştırmacıyla müşterilerimize eşsiz bir deneyim yaşatıyoruz. Geliştirdiğimiz patentlerle Uluslararası Fikri Haklar Örgütü’nün WIPO listesinde 74’üncü sırayla ilk 100’de yer alan tek Türk şirketiyiz. Dijital dönüşüm için şirketlerin etraflarında bir ekosistem yaratmaları gerekiyor. Arçelik A.Ş.’nin Ar-Ge gücü dediğimizde de, bugün iş birliği yaptığımız üniversiteleri enstitüleri, bayilerimizi, müşterilerimizi, start-upları, liseleri, sivil toplum kuruluşlarını ve hatta herkesi anlıyoruz” dedi.

    “3 çekirdekli işlemci arıyoruz”

    Arçelik A.Ş. Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, dünyada dönüşüm gerçekleşirken bütün değişiklikleri yapabilmek için ortak paydanın insan olduğunu belirtti. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyin üzerinde insan var. Bizler 3 işlemcili, teknik, dijital ve sosyal zekası yüksek bireyler arıyoruz. Bu arkadaşlar bizi geleceğe taşıyacak. Dünyadaki dönüşüm yeni yetkinlikleri gerektiriyor. Artık mülakatlarımızda adaylarımıza hangi dilleri konuşuyorsun diye sorduğumuzda İngilizce, Almanca Rusça gibi yanıtların yanı sıra Phyton, Go, Julia, Java, R, Rust, Rubby gibi yanıtlar alıyoruz. Robotik çalışacak, akıllı ürün ve hizmet tasarlayacak olan kişilerin bu dilleri bilmemesi muhtemelen 5-10 yıl içinde işsiz kalmaları anlamına geliyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.