DOLAR 32,4794
EURO 34,9418
ALTIN 2436,421
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Okul sonrasında miniklere Muratbey’li sağlıklı atıştırmalıklar

    Okul sonrasında miniklere Muratbey’li sağlıklı atıştırmalıklar
    15.10.2018
    A+
    A-

    Çocuklar gün boyu gerek derslerde gerekse teneffüslerde yüksek oranda enerji harcıyor. Muratbey, eve gelir gelmez soluğu mutfakta alan çocuklar için hem sağlıklı hem doyurucu hem de eğlenceli atıştırmalık önerilerinde bulunuyor.

    İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Kahvaltı ve beslenme çantasının içeriği kadar önemli bir öğün de akşam yemeğine kadar olan ara öğün vakti. Okul sonrası ilk durağı mutfak olan çocuklar için sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar büyük önem taşıyor. Muratbey, akşam yemeği öncesi çocukların seveceği eğlenceli tarifleri ailelerle buluşturuyor.

    Peynirin en eğlenceli hali Topi, çocuklara peynir yemeyi sevdiren ve dünya çapında lezzeti belgelenen Burgu, tuz oranının azlığıyla dikkat çeken hem sürülebilir hem dilimlenebilir Muratbey Sürmeli ve içerdiği yüksek protein ile Muratbey Lor peyniri çocukların atıştırmalıklarında baş rolde olacak. Muratbey okul sonrası için Renkli Topiler ve 3 Peynirli Pembe Krep tarifleriyle çocuklara eğlenceli, sağlıklı ve lezzetli ara öğün alternatifleri sunuyor.

    Renkli Topiler

    Malzemeler:

    Muratbey Topi peynir

    Orta büyüklükte marul

    Sarı ve kırmızı çeri domates

    Fesleğen

    Nane

    Sosu için;

    Pancar

    Saf zeytinyağı

    Karabiber

    Tuz

    Hazırlanışı:

    Marulun orta yapraklarını kaseye yerleştirin. Sarı ve kırmızı çeri domatesleri dilimleyerek tuz ilave edin. Fesleğen ve nane yapraklarını ince kıyarak bir kabın içerisinde Muratbey Topi peynir ile buluşturup harmanlayın. (Topi peynirleri bir gece önce fesleğen ve nane ile buluşturarak bekletmek lezzetine lezzet katacaktır.) Muratbey Topi peynirlerini kaseye yerleştirin. Haşlanmış kırmızı pancar suyu ile pancar püresi bir miktar zeytinyağını, tuz ve karabiber karıştırarak peynirlerin üzerine gezdirin.

    3 Peynirli Pembe Krep

    Malzemeler:

    Krep için:

    2 su bardağı un

    2 adet yumurta

    1,5 su bardağı süt

    Yarım su bardağı su

    Tuz

    Sıvı yağ

    Krep harcı için;

    Muratbey Sürmeli peynir

    Muratbey Lor peyniri

    Muratbey Burgu peynir

    Kırmızı pancar

    Krema

    Salatalık

    Hazırlanışı:

    Kırmızı pancarı iyice yıkayarak kaynatın. Elde edeceğiniz suyu, daha sonra krep hamuruna doğal ve lezzetli bir renk verici olarak iştah açıcı pembe renge kavuşmasını sağlamak amacıyla kullanın. Unu, yağda rengi hafif sararana kadar kavurun. Un, süt, yumurta ile klasik krep hazırlığı yapın. Yarım su bardağı pancar suyunu ve tuzu karıştırarak akışkan bir hamur haline getirin. Krep hamurunu sıvı yağ ile yağlanan yapışmaz bir tavada pişirin. Diğer taraftan Muratbey Sürmeli peynir ve Muratbey Lor peyniri karıştırıp krema ile lezzetli bir harç hazırlayın. Son aşamada pembe krepin içine Muratbey Burgu peynir ve salatalık yerleştirip rulo şeklinde sarın. Şeritler halinde dilimleyip servise edin.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.