DOLAR 32,5871
EURO 34,8493
ALTIN 2498,366
BIST 9699,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Onko İlaç Ar-Ge ile ithal ilaçlara bağımlılığı azaltıyor

    Onko İlaç Ar-Ge ile ithal ilaçlara bağımlılığı azaltıyor
    09.10.2018
    A+
    A-

    Üretim tesisinin tüm hatlarıyla Avrupa GMP’si alan ilk Türk ilaç firması olarak faaliyet gösteren Onko İlaç, Ar-Ge yatırımlarının karşılığını alıyor. Ar-Ge çalışmalarıyla 44 ruhsatlı ürün geliştiren, çok sayıda ürünü ruhsat aşamasında olan Onko İlaç, 6 patente de sahip bulunuyor.  Kısa bir zaman diliminde ithal ürünlere olan bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlayan Onko İlaç, güçlü bir ihracat hamlesinin de eşiğinde bulunuyor.

    2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Onko İlaç Ar-Ge Merkezi, Türkiye’de Avrupa GMP lisansı ile üretim yapabilen ve izolatör teknolojisini kullanan ilk onkolojik Ar-Ge Merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Kuruluşun Ar-Ge departmanında 26 uzman çalışıyor.

    Yatırımda Ar-Ge payı %49

    Onko İlaç‘ın Ar-Ge harcamalarının toplam yatırımları içindeki payı 2017 yılında %49, 2018 Ocak-Haziran döneminde %31 paya sahip. Firmanın Ar-Ge çalışmalarıyla sahip olduğu ruhsatlı ürün sayısı 44, ruhsat başvurusu yapılıp süreci devam eden ürün sayısı 18, 2018–2022 ve sonrası ruhsat başvurusu yapılması planlanan proje sayısı ise 76. Onko İlaç‘ın Ar-Ge merkezinde geliştirdiği ürünlerle ilgili almış olduğu 6 adet patenti de bulunuyor.

    İthal ürünlere bağımlılığı azaltıyor

    Ar-Ge merkezinde geliştirdiği projeler ile ithal ürünlere bağımlılığın  azaltılmasına katkı sağlayan ve hızlı bir ivme yakalayan Onko İlaç, ihracatta da iddialı firmaların başında geliyor. Kuruluşun üç yıllık dönemde AB pazarında ulaşmayı hedeflediği ciro, yıllık bazda 60 milyon euro civarında. Küresel pazarlarda ise 2019 sonuna kadar ihracat beklentisi 35 milyon euro dolayında.

    İnovatif ürünler geliştirecek

    Onko İlaç Bilimsel Grup Müdürü Recep Avcı, kuruluşun Ar-Ge hedefleri hakkında şunları kaydetti: “Ar-Ge merkezimizi gerek altyapı gerek uzman kadro anlamında daha da güçlendirerek Türkiye ve uluslararası pazarlarda inovatif ürünler ile adından söz ettirecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Onkolojik ilaçlarda Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak, hastaların ilaca kolay erişimini sağlayarak yaşam kalitelerini arttırmayı amaçlıyoruz. 2018 yılı itibariyle 26 kişi olan Ar-Ge personelimizi her yıl %20 oranında artırarak 2023 yılında yaklaşık 60 kişilik bir kadroya ulaşmayı da hedefliyoruz.“

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.