DOLAR 32,5837
EURO 35,05
ALTIN 2458,75
BIST 9821,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Online Yemek Siparişi Şampiyonlarının Favori Menüsü: Lahmacun, Mercimek Çorbası, Gazlı İçecek ve Çikolatalı Sufle

    Online Yemek Siparişi Şampiyonlarının Favori Menüsü: Lahmacun, Mercimek Çorbası, Gazlı İçecek ve Çikolatalı Sufle
    03.07.2019
    A+
    A-

    Dijitalleşmenin beraberinde getirdiği yeniliklerle birlikte tüketicilerin yaşam tarzları ve buna bağlı olarak yeme alışkanlıkları değişiyor. Özellikle genç nesil artık eskisi kadar evde yemek yapmaya zaman ayırmıyor. Değişen bu alışkanlıklarla birlikte artık milyonlarca insan yemek siparişlerini online platformlardan veriyor.

    Bugün, günde 400 bin siparişi kullanıcılarına ulaştıran Yemeksepeti, kullanıcıları arasında bu değişimin ne yönde olduğunu görmek için sipariş şampiyonlarının sipariş trendlerini inceledi.

    Sipariş şampiyonları çalışan ve genç nesilden çıkıyor

    Yemeksepeti’nden en çok siparişi veren şampiyon kullanıcıların yaş ortalaması 27. Bu da özellikle genç neslin evde yemek yapmaya daha az zaman ayırdığını ispatlıyor. Sipariş şampiyonları her gün ve hemen hemen tüm öğünlerde sipariş vererek rekor kırıyorlar.

    2019’un ilk yarısının baz alındığı araştırmaya göre; sipariş rekortmenleri en çok hafta için öğlen 12.00 ve akşam 19.00-20.00 saatleri arasında sipariş veriyorlar. Bu veriye göre sipariş şampiyonlarının en fazla çalışan kesimden oluştuğu görülüyor.

    Şampiyonlar günde ortalama 40 TL harcıyorlar

    Sipariş şampiyonlarının günlük ortalama sepet tutarı ise tüm kullanıcıların günlük ortalama sepet tutarından daha üstte gerçekleşerek 40 TL oldu.

    Sipariş şampiyonları IOS’cu

    Sipariş rekortmenleri siparişlerini ağırlıklı olarak mobil üzerinden verirken IOS kullanan kullanıcıların oranı yüzde 75, Android kullananların oranı ise yüzde 25 oldu.

    Sipariş şampiyonlarının yüzde 45’i online kredi kartı ile ödüyor

    Zamandan kazanmak isteyen sipariş şampiyonları, söz konusu ödeme seçeneği olduğunda da zamandan tasarrufu tercih ediyorlar. Şampiyon kullanıcılar ödemelerini en çok online kredi kartı ile gerçekleştirdiler. Kullanıcıların yüzde 5’inin ise Yemeksepeti Cüzdan’ı tercih etmesi dikkat çekti.

    Sipariş şampiyonlarının favori yemeği: Lahmacun

    Son zamanlarda sağlıklı fast food olarak adından sıkça söz ettiren bunun yanı sıra ekonomik oluşuyla da cezbeden lahmacun hamur işinden vazgeçemeyen biz Türkler için her daim favori lezzet.

    Yılın ilk yarısında en çok sipariş veren kullanıcıların sipariş tercihleri de bunu doğruluyor.

    Sipariş şampiyonlarının favori çorbası: Mercimek çorbası

    Mevsim ve saat gözetmeden tükettiğimiz çorbada biz Türklerin ilk tercihi her zaman Mercimek çorbası oluyor. Mercimek çorbası sipariş rekortmenlerinin de en sevdiği çorba oldu.

    Sipariş şampiyonlarının favori içeceği: Gazlı içecekler

    Sipariş şampiyonları yemeklerinin yanında en çok gazlı içecekleri tercih etti. Onu ayran, su ve taze sıkma portakal suyu izledi.

    Sipariş şampiyonlarının favori tatlısı: Çikolatalı sufle

    Yemeklerde gelenekseli tercih eden sipariş rekortmenlerinin tatlıda tercihi ise çikolatalı sufle oldu. Çikolatalı sufleden sonra en çok tercih edilen tatlılar ise sırasıyla künefe ve waffle oldu.

    Sipariş şampiyonları kahvaltıyı atlamıyor

    Sipariş şampiyonlarının genel kullanıcılardan bir diğer farkı ise kahvaltı öğünü hemen hemen hiç atlamamaları. Tüm kullanıcılar arasında kahvaltı siparişini en fazla verenler yine sipariş şampiyonlarından çıkıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.