DOLAR 32,3617
EURO 35,0112
ALTIN 2326,222
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özgür kaşifler Başkent’te yetişiyor

    Özgür kaşifler Başkent’te yetişiyor
    30.08.2018
    A+
    A-

    Her ebeveyn çocukları için okul seçimi endişesi yaşıyor. Yetenekleri, akademilere bölen öğrenme çağındaki çocukların hangi alanda yetenekleri olduğunu belirleyerek o alanda ilerlemelerini sağlayan Keşif Koleji, çocuklar için denemeler ve raporlamalar yapılarak çocukları yönlendiriyor. Anaokulu ve ilkokulda daha 3D tasarım olarak yoğunlaşan çocuklar, ortaokulda kodlama eğitimi alarak robotlar geliştiriyor ve kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor. “Öz Farkındalık Eğitim Programı” tüm müfredata uygulanıyor ve bu sistem sayesinde öğrencinin dikkati toparlanıyor, hem veli hem de öğrenci için okul hayatı daha keyifli bir hale getiriliyor.

    Robotik kodlama ile yazılım gerektiren bir alanda çocuklar kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Anaokulu ve ilkokulda daha çok 3D tasarımına yoğunlaşan çocuklar ortaokulda kodlama eğitimi alarak robotları kendileri geliştiriyor ve kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor. Öğrenciler bilgisayarda tasarladıkları 3 boyutlu tasarımlarını tahtaya çizdikten sonra robot haline getiriyorlar. Çocuklar bir yandan bir şeyler üretmeyi öğreniyorken bir yandan da ben yapabilirim algısı oluşturuyorlar. Öte yandan çocuklarda yaşanan dikkat dağınıklığı problemini ortadan kaldırmaya yönelik akıl oyunları sınıfında 2 ila 4 saat zeka oyunlarıyla eğitim veriliyor. Eko-Okul bünyesinde bulunan Keşif Koleji okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi de veriyor. Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırıyor.

    GOOGLE VE NASA’NIN EĞİTİMİ VERİLİYOR

    Drama branşının çocukların sosyal ve kültürel gelişiminde çok önemli bir rolü var. Bu nedenle drama ile çocukların iletişim becerileri artıyor ve gelişiyor. Bilgisayar derslerinde 3D tasarım eğitimi veriliyor, robotik kodlama ve Google, NASA ve CERN gibi büyük kurumların kullandığı programlama dili olarak bilinen Python eğitimi veriliyor. Robotik kodlama laboratuvarında uygulama yapan ilk okullardan biri olan Keşif Koleji aynı zamanda ortaokullarda android programlar üzerine de çalışan tek okul. Uygulamalı laboratuvar derslerinde deneyler yapılıyor ve bu sayede öğrencilerin hem deneysel hem de görsel bilgileri kalıcı oluyor.

    EVDE YAŞAM ALANI KISITLANMIYOR

    Her çocuğun önemli ve değerli olduğu bu eğitim sisteminde çocuklar “neden” yerine “nasıl” sorusunu sorarak kendi yetenek ve potansiyellerini belirliyor. Keşif Koleji de bu anlamda çocuklara yön veriyor. Çocukların evde aileleriyle daha çok zaman geçirmesi için ev ödevi sistemi yerine okul ödevi sistemine yer veriliyor.

    Keşif Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Karakoç: “Keşif Koleji yenilikçi yaklaşımı ile keşfeden, kendinin farkına varan, içindeki hazineyi ortaya çıkarabilen bireyler yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Klasik eğitim modellerinden ziyade okul bünyesinde kurulan akademiler sayesinde kâşiflerimiz hayallerini yönetebilme ve sonuçlandırabilme başarısına erişmektedir. Okulumuzun 4.yılında kapasitemizi 2 katına çıkarmış bulunuyoruz bu bizim için çok büyük bir başarı. Özgüveni yüksek, yaratıcı, öz kültürüne saygılı, insana ve fikirlere değer veren, iletişime açık kâşifler yetiştirmek Keşif Koleji ile mümkün” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.