DOLAR 32,4674
EURO 34,716
ALTIN 2434,46
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Peker Holding konut yatırımında Avrupa’yı fethetti

    Peker Holding konut yatırımında Avrupa’yı fethetti
    30.03.2018
    A+
    A-

    Bugüne kadar yurtdışında 14 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, gelecek dönemde başta yine İngiltere ve Almanya olmak üzere yurtdışında hızlı büyüyeceklerini söyledi. Yatırım yaptıkları bölgelerde marka haline geldiklerini anlatan Peker, “Her gün önümüze 10-12 proje geliyor. İngiltere’ye ilk girdiğimizde, ‘sermayenin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede yapamazsınız’ dediler. Ama tüm bu söylemlere rağmen üstlendiğimiz projelerde son derece başarılı olduk. Almanya’da da Düsseldorf’da arazi ve proje geliştirmeye karar verdik” diye konuştu.

    ‘Bizler akıncıyız’

    Türk gayrimenkul sektörünün hız ve kaliteli yapı becerisiyle İngiltere ve Almanya’da önemli işler yapabileceklerini vurgulayan Peker, “Bu bölgeler yeni konut projesine hasret. Büyük bir talep var. Uygun fiyata bir yer alıp, çok iyi fiyatlara satış garantisi bulunuyor. Özellikle Türk gayrimenkul sektörü bu işin üstesinden gelebilir. Biz bir kapı açtık. Ülkenin akıncıları gibi olduk. Orada hukuki, mali her türlü yapıyı öğrendik. Yardıma da hazırız. Firmalarımız rahatlıkla buralara da yatırıma gelebilir” dedi.

    Para, inşaat hesabında…

    İstanbul’da bazı bölgelerde yaşanan stok fazlasının yetersiz bölge ve proje araştırılması nedenleriyle oluştuğunu anlatan Hasan Peker, arazi ve proje geliştiricisi bir firma olarak, üretici ve tüketici adına bir sigorta sistemi gibi olduklarını söyledi. Peker, satışlardan gelen parayı ayrı bir inşaat hesabında tuttuklarını belirterek, inşaatta yaşanabilecek sıkıntıları sigorta altına aldıklarını anlattı.

    700 milyon pound değerinde

    İngiltere’deki varlıklarının mevcut değerinin 200 milyon pound olduğunu belirten Peker, inşaatları bitirip sattıklarında ise bu değerin 600-700 milyon pounda ulaşacağını kaydetti. Londra’da Gravesend’te atıl bir hastane binasını satın aldıklarını ifade eden Hasan Peker, Thames Nehri kıyısında bulunan bölgede çalışmalara başladıklarını kaydetti. Almanya’da ise Düsseldorf’a yoğunlaştıklarını belirten Peker, Heinsberg’deki projelerini Türkiye’de bir daire fiyatına, yaklaşık 1.1 milyon Euro’ya satın aldıklarını kaydetti. Peker ayrıca, Düsseldorf’ta 12 dönüm bir arsada daha karma proje geliştirdiklerini, 6 fonun teklif ilettiğini belirtti.

    Kaynak: Milliyet

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.