DOLAR 32,5175
EURO 34,9415
ALTIN 2438,162
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Penfest’te 500 bin TL’lik kalem satıldı

    Penfest’te 500 bin TL’lik kalem satıldı
    14.11.2018
    A+
    A-

     

    Dünyaca ünlü prestij kalem üreticileri, koleksiyonerleri ve sanatçıları Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Penfest’te bir araya geldi. Yoğun ilgi gösterilen festivale 2 günde 4 bin 500 kişi katıldı. Festivalde toplamda 500 bin TL’lik kalem satılırken, alıcısını bulan en pahalı ürün 12 bin euro değerindeki Montegrappa marka kalem oldu. Festivali düzenleyen markakalem.com’un Kurucusu Faruk Atalar, gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını, festivali uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyledi. “Penfest 2019 için çalışmalara başladık” dedi.   

      İstanbul, dünyada ilk kez düzenlenen prestij kalem festivali Penfest’e ev sahipliği yaptı.  Clairefontaine, Kilk, Manuscript, Colorverse, Sheaffer, Tomoe River, Waldmann, Cross, De Atramentis, E+M, Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, J. Herbin, Kaweco, Lamy, Montblanc, Montegrappa, Namiki, Noodler’s, Parker, rOtring, Visconti, Diplomat, Scrikss, Tibaldi, Twsbi, Pilot, Rhodia ve Waterman gibi dünyaca ünlü prestij kalem markalarının en özel tasarımları Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen festivalde meraklılarıyla buluştu. Prestij kalem üreticileri, koleksiyonerler ve kalem tutkunlarını bir araya getiren festivalde kültür-sanat, siyaset, tarih ve akademiden de ünlü isimler yer aldı. 2 gün boyunca yoğun ilgi gösterilen festivali 4 bin 500 kişi ziyaret etti. Konuklar, kurulan Mürekkep Bar’da kalemleri farklı mürekkep çeşitleriyle deneme imkanı buldu.

     12 bin euroluk Montegrappa alıcısını buldu

    Markakalem.com tarafından düzenlenen festivale, kalem işleme sanatçılarının eşsiz eserleri de damga vurdu. Oruç Gazi Kutluer ve Akif Gözcü gibi ünlü ustaların fiyatı 14 bin doları bulan altın ve mücevherlerle işlenmiş eserleri görücüye çıktı. Graf von Faber-Castell markası ile lüks otomobil üreticisi Bentley’in iş birliği sonucu ortaya koyulan özel bir koleksiyon da ilk kez festivalde sergilendi. Parker’ın 130’uncu yılına özel sadece 1.300 adet ürettiği, 18 karatlık som altın uçtan oluşan 19 bin TL değerindeki ‘Duofold The Craft of Travelling’ adlı serisi de yerini aldı. Toplamda 500 bin TL değerinde 3 bin 200 adet kalem satışının gerçekleştiği festivalde satılan en pahalı ürün 12 bin euro değerindeki Montegrappa marka özel tasarım kalem oldu.

    2019 için çalışmalara başladık

    Uluslararası markaları bir araya getiren dünyada ve Türkiye’de ilk prestij kalem festivalini yapmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden markakalem.com Kurucusu Faruk Atalar, “İlki düzenlenen festival beklediğimizin çok daha üzerinde ilgi gördü. Yabancı firmalar da burada olmak istediler. Bize güvendiler. Bu güveni boşa çıkarmadık diye düşünüyorum. Bu bize büyük bir güç ve motivasyon verdi. Festivalimizin özellikle uluslararası boyutlara taşınması için şimdiden çalışmalarımıza başladık. 2019’da konuklarımıza birçok sürprizimiz olacak” dedi.

    Siyasetten kültür-sanata birçok konuğu ağırladı

    Festivalin açılış konuşmalarını yazar ve eleştirmen Doğan Hızlan ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yaparken, ayrıca Türk edebiyatının ünlü kalemleri Buket Uzuner ve Feridun Andaç ile söyleşiler gerçekleştirildi. Sunucu ve yazar Metin Uca ile gün boyu ‘Kalemin Doğrusu’ yarışması düzenlenip, ‘Yazı Tükanı’ ile kaligrafi sanatının incelikleri gösterildi. Koray Şerbetçi ve Prof. Dr. Muhittin Şimşek kalemin derin tarihi hakkında bilinmeyenleri aktardı. Derya Aslan’ın keyifli sohbeti ve soruları eşliğinde ünlü akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile ‘Kalem ve Diplomasi’, Prof. Dr. Nabi Avcı’yla da kalemler üzerine özel bir söyleşiye yer verildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.