DOLAR 32,4512
EURO 34,7492
ALTIN 2437,967
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    People Make The Brand Psikolojik Sermaye diyecek

    People Make The Brand Psikolojik Sermaye diyecek
    28.09.2019
    A+
    A-

    Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan People Make The Brand’de, “Psikolojik Sermaye” konusu dört bileşeniyle ele alınacak.

    People Make the Brand Konferansı 2019, çok dolu bir program ve sürprizlerle geliyor. Bu yıl küresel iş iklimine damgasını vuran belirsizlikler döneminde, şirketler için en kritik sermaye türü olan “Psikolojik Sermaye” ve 4 bileşeni, işveren markası perspektifiyle masaya yatırılacak. “Umut, iyimserlik, özyeterlilik, yılmazlık” bileşenleri, alanında uzman isimler tarafından ele alınıp gerçek örnekler üzerinden konuşulacak.

    Umut

    Bir hedefe, amaca ulaşmak için kişiyi pozitif olarak yönlendiren en büyük motivasyon aracı “Umut”tur. İş dünyasında özellikle umut düzeyi yüksek olan çalışanların, belirledikleri hedef doğrultusunda ilerlemede daha başarılı oldukları saptanmıştır. Bu hedeflere ulaşmak için kurdukları stratejinin işleyişi, karşılaştıkları her türlü durumdaki çözüm yolları geliştirme yöntemleri ve olayları bütünüyle ele alma uğraşlarının en büyük kaynağı, hedefin itici gücü “Umut”tur. Umut yönünden zayıf olan çalışanların, alternatif düşünce metotları geliştirme konusunda eksik kaldığı görülmektedir. People Make The Brand 2019’da, konuşmacılar kendi deneyimlerinden yola çıkarak“Umut” başlığı altında yaptıkları işe olan inancı kaybetmemenin, liderlik ve kariyer yolunda umutsuzluğu yok saymanın önemine değinecek.

    Özyeterlilik

    Kişinin kendi becerilerine olan inancını simgeleyen özyeterlilik, bireylerin amaçlarına ulaşmak için harcadıkları çaba, bu yolda karşılaştıkları güçlükler ve başarısızlık karşısındaki tepkilerini etkiler. Okulda öğrenilen değil, hayatın içinde mücadele ile kazanılan yaşam becerilerine, erken yaşta alınan sorumlulukların sonucunda gelişen psikolojik iyi hale, gençlerin hak ettikleri noktaya gelmeleri ve yaşadıkları hayatın hakkını vermek için geliştirmeleri gereken özyeterlilik konusu çarpıcı örneklerle People Make The Brand’de konuşulacak.

    Yılmazlık

    Kişinin birçok olumsuz durumla baş etme ve başarılı olma yeteneği olan “Yılmazlık” psikolojik sermayenin en önemli bileşenlerinden biridir. Yılmazlık kavramının iş hayatında ya da hedefe gidilen yolda oluşacak olumsuz koşullarda stresle başa çıkılmasını kolaylaştıran bir özellik olduğu söylenebilir. Konu, “Yılmazlık İçin Gereken Tavır Ne Olmalı?” başlığıyla People Make The Brand’de gerçek hikayelerden yola çıkılarak dinleyicilere sunulacak.

    İyimserlik

    Kişinin iyi olanı düşünerek başına iyi şeyler geleceğine inanması, belirlediği hedefe ulaşmasında ısrarcı olmasını da sağlayan önemli faktörlerden biri. İş hayatında yüksek moralli, iyi motive, yüksek beklentileri ve amaçları olan kişilerin iyimserlik özelliği de yüksektir. Bu bileşeni yüksek tutmanın yolları ve önemli tüyoları People Make The Brand 2019’da samimi bir sohbet eşliğinde anlatılacak.

    Garanti BBVA’nın ana sponsorluğu ve Universum’un katkısıyla Dinamo Danışmanlık tarafından düzenlenen People Make The Brand, 29 Kasım 2019’da Fairmont Quasar İstanbul’da iş dünyasının yöneticilerini, akademiden önde gelen isimleri, işi insan olan her sektörden profesyoneli, girişimcileri ve araştırmacıları ağırlayacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.