DOLAR 32,5657
EURO 34,7441
ALTIN 2492,136
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Perşembe Sineması 2019 ilkbahar gösterimleri SALT Beyoğlu’nda

    Perşembe Sineması 2019 ilkbahar gösterimleri SALT Beyoğlu’nda
    09.04.2019
    A+
    A-

    SALT’ın Garanti Mortgage desteğiyle hazırladığı ve altıncı yılına Mike Leigh’in Life Is Sweet [Hayat Tatlıdır]adlı filmiyle başlayan Perşembe Sineması, tüm keyfiyle devam ediyor. Perşembe Sineması’nın 2019 programı 1990’lardaki toplumsal değişimlerin izini süren bir şehir hikâyeleri seçkisinden oluşuyor.

    SALT tarafından Garanti Mortgage desteğiyle sürdürülen Perşembe Sineması’nın altıncı yıl programı başladı. Etkinliğin ilkbahar programı, 20. yüzyılın son dönemecinde şehirlere odaklanıyor. Şehir hikâyelerinden oluşan 2019 seçkisi, bir kırılma noktası olan 90’ların panoramasını sunmanın ötesinde; dönemin homojen olmaktan uzak, coğrafyaya göre ayrışan etkilerine güncel bir merakla bakıyor.

    Perşembe Sineması’nın yeni dönemi ile ilgili konuşan Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kurum olarak bugüne dek dünyanın dört bir yanından şehir ve insan ilişkilerini sorgulayan filmlerin gösterimine destek sağladıklarını belirterek şunları ifade etti: “Birçok kişinin hayatında farklı pencereler açmasına ve ufkunu genişletmesine az da olsa katkımız olduğunu düşünmek dahi bizleri çok mutlu ediyor. SALT ile çıktığımız bu keyifli yolculuğun altıncı yılına girerken topluma değer katan işlere imza atmanın gururunu yaşıyoruz.”

    SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner ise, Garanti Mortgage’ın uzun soluklu iş birliğiyle süren Perşembe Sineması’nın SALT’a, şehir düzleminde çok çeşitli mesele ve dönemi inceleme olanağı sağladığını vurguladı: “SALT Beyoğlu’nda yer alacak ilkbahar ve sonbahar gösterimlerinde, 90’lardaki önemli dönüşümlerin birey ve yapılı çevreyi nasıl etkilediğine bugünün merakıyla bakacağız.”

    SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilen Perşembe Sineması kapsamındaki filmler, orijinal dilinde Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecektir.

    PROGRAM

    11 NisanEstiu 1993 [93 Yazı]

    Carla Simón, 2017

    18 NisanCamorra

    Francesco Patierno, 2018

    25 NisanSlacker [Aylak]

    Richard Linklater, 1990

    2 MayısIn Praise of Nothing [Hiçliğe Övgü]

    Boris Mitic, 2017

    9 MayısNema-ye Nazdik [Yakın Plan]

    Abbas Kiyarüstemi, 1990

    16 MayısMit Verlust ist zu rechnen [Kayıplara Hazır Olun]

    Ulrich Seidl, 1992

    23 MayısTerra Estrangeira [Yabancı Topraklar]

    Walter Salles ve Daniela Thomas, 1995

    30 MayısBerlin Babylon [Babil Berlin]

    Hubertus Siegert, 2001

    desteğiyle

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.