DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Peynir Festivali’ne Muratbey’den inovasyon imzası

    Peynir Festivali’ne Muratbey’den inovasyon imzası
    23.04.2019
    A+
    A-

    Türkiye’de ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen İstanbul Peynir Festivali’nde Muratbey, inovatif ürünleri ve sevilen peynirleri ile yerini aldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen festivalde katılımcılar, Muratbey’in mobil oyunu Misto Game ile keyifli anlar yaşadı.

    Peynir sektöründe faaliyet gösteren uluslararası Türk markaları, lokal üreticiler, akademik kuruluşlar, araştırmacılar, yazarlar ve kamu kuruluşları İstanbul Peynir Festivali ile bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festivalin, peynir sektörünün Türkiye’deki gelişimine ve tanıtımına katkı sağlaması amaçlandı. Türkiye’de peynir sektörünün öncüsü Muratbey, ürünleriyle festivalde lezzet şöleni yaşatırken geliştirdiği Misto Game ile de katılımcılara keyifli anlar sundu.

     

    Muratbey’den D vitaminli peynir inovasyonu

    Dünya standartlarında bir festival ile peynir severlerle buluştuklarını aktaran Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, “Gıda alanında dünyanın dört bir yanındaki fuarlara katılım sağlıyoruz. Ülkemizde peynir odaklı bu denli büyük bir organizasyonun hayata geçirilmesinden son derece memnunuz. Bu girişimi destekleyen başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

     

    İnovatif düşünce yapısını tüm süreçlerinde uyguladıklarını vurgulayan Hamit Erol, “Ülkemiz topraklarında doğup gelişen bir marka olarak, inovatif peynirlerimizle adımızı dünyaya duyurmaya devam ediyoruz. Kalsiyum kaynağı olan peyniri D vitamini ile zenginleştirerek tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Ülkemizde risk boyutuna ulaşan D vitamini eksikliği sorununa Muratbey Misto ve Muratbey Plus D vitaminli peynirlerimizle çözüm olmayı hedefliyoruz” dedi.

     

    Misto Game ile eğlenceli dakikalar

    Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın zeka gelişimine destek olmayı kendine misyon edinen Muratbey, bu vizyonunu dijital platforma taşıdı. Muratbey ve Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark iş birliği ile hazırlanan Misto Game, sanayi ve üniversite iş birliğinin önemli örnekleri arasında yer alıyor. Klasik bir labirent çözme oyununun ötesinde, çocukların her seviyede yeni ve karmaşık problemlerle oyuncuların zihinsel becerilerini keskinleştiren Misto Game’e sadece çocuklar değil yetişkin katılımcılar da ilgi gösterdi. Kurulan özel alanda Misto Game ile keyifli dakikalar geçiren katılımcılar, bu anları sosyal medya hesaplarında da paylaştı. Oyun sonrası yapılan çekiliş ile sosyal medya paylaşımında bulunan katılımcılara sürpriz hediyeler verildi.

     

    Misto Game ile çocukları eğlendirirken peyniri sevdirmeyi amaçlayan Muratbey, çocukların peynir yeme alışkanlığı kazanasını hedefliyor. Pedagojik açıdan da desteklenerek geliştirilen Misto Game, Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve Flemenkçe dil seçeneğiyle App Store ve Google Play’den ücretsiz indirilebiliyor.

     

    Prof.Dr. Muazzez Garipağaoğlu D vitamininin önemine dikkat çekti

    Bilgilendirici seminerlere ev sahipliği yapan Peynir Festivali’nde Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “D vitamini ve çocuk gelişiminde önemi” konusunda bir oturum gerçekleştirdi. D vitamini eksikliğinin ülkemizde risk boyutuna ulaştığını aktaran Garipağaoğlu, pek çok hastalığın kaynağının D vitamini eksikliği olduğunu vurguladı. Garipağaoğlu, çocukların gelişimine etki eden D vitaminin dışarıdan takviye ya da zenginleştirilmiş besinlerle alınabileceğinin altını çizdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.