DOLAR 32,5391
EURO 34,9551
ALTIN 2456,727
BIST 9876,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Planet ve BASF’den Avrupa’da tarımı destekleyecek teknoloji iş birliği

    Planet ve BASF’den Avrupa’da tarımı destekleyecek teknoloji iş birliği
    18.02.2019
    A+
    A-

    BASF, Planet ile yapılan iş birliği sayesinde günlük uydu görüntülerinden elde edilen veri ve analizleri, daha iyi arazi ve tarım uygulamaları geliştirilmesini destekleyecek.

    BASF’nin xarvio™ dijital ürünleri ve Planet, Avrupa’da daha sürdürülebilir tarıma önemli katkı sağlayacak.

    Entegre havacılık ve veri analitiği şirketi olan Planet ve dünyanın lider kimya şirketi BASF, tarımla ilgili kararların daha etkili bir şekilde alınmasını sağlamak üzere Avrupalı çiftçilere uydu görüntülerinin ve verilerin zamanında ulaştırılmasıyla ilgili bir ticari anlaşma imzaladıklarını duyurdu. BASF, dijital tarım platformu markası xarvio™ için tarla ölçütleri ve bilgilerine destek sağlamak üzere analitik bilgiler geliştirmek için Planet’in günlük, global uydu görüntülemesini kullanacak.

    Planet CCO’su Nate Dickerman, “Bu ortaklık, tarım endüstrisinde Planet’in günlük uydu verilerinin değerini daha da artırıyor. Planet’in yüksek frekanslı, orta çözünürlükteki görüntüleri, Avrupa genelinde BASF’nin xarvio™ ürünlerine tam olarak uyumlu. BASF ile birlikte, dijital tarım sayesinde sürdürülebilir tarımı desteklemek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

    BASF’nin xarvio™ dijital portföyü, çiftçilerin randımanı optimize etmek için, en iyi mahsul uygulamasını belirlemesine yardımcı olan tarımsal bilgileri sağlayarak, yetiştiricilik tekniklerini geliştiriyor. Planet’in günlük takibinden elde edilen veri ve analizler, çiftçilerin bitki koruma ürünlerini daha etkili kullanırken, beklenen randımanı sürdürmesini sağlayacak.

    BASF Tarım Çözümleri Bölümü Dijital Tarım Teknoloji Başkanı Ole Peters, “xarvio’nun tamamen otonom “Tarla Yöneticisi” (Field Manager), pazardaki en gelişmiş tarla optimizasyonunu sağlıyor. Planet’ten alınan görüntüler de yeni bir veri kalitesi ve kullanılabilirlik seviyesi sağlayarak yetiştiricilere güçlü bilgilerin sunulmasında belirleyici bir rol oynayacak.” dedi.

    2019 yılı itibariyle başlayacak ortaklık, yetiştiricilere, mahsulleri için daha kesin ve etkin bir yönetim için güçlü bilgiler sağlayacak. BASF’nin xarvio™ dijital ürünleri ve Planet, Avrupa’da daha sürdürülebilir tarıma önemli katkı sağlayacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.