DOLAR 32,5107
EURO 34,888
ALTIN 2455,546
BIST 9890,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Polisan Kimya inovatif ürünleriyle Sektöre yön vermeye devam ediyor 

    Polisan Kimya inovatif ürünleriyle Sektöre yön vermeye devam ediyor 
    03.04.2019
    A+
    A-

    Türkiye kimya sektöründe 50 yılı aşkın süredir hizmet veren Polisan Kimya’nın inovatif ürünleri, uluslararası yayınlar ve bazı üniversitelerin bilimsel neşriyatlarına konu oluyor. Polisan Kimya ayrıca geçtiğimiz 3 yıl içinde Türkiye ve yurtdışında sektörün önemle takip ettiği panel, sempozyum, kongre ve konferanslarında sunumlarıyla yer aldı.

    Polisan Holding’in iştiraki Polisan Kimya, sektörde 50 yılı aşkın tecrübesiyle, katma değeri yüksek ürünler üretmeye devam ediyor.

    Türk toplum ve ekonomisinin gelişiminde pay sahibi olmak, çevreye ve bulunduğu sektörlere yüksek katma değer yaratmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Polisan Kimya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5746 sayılı kanun çerçevesinde incelenip onaylandıktan sonra belgelendirilerek 6 Haziran 2017 tarihi itibarıyla 507. Ar-Ge Merkezi belgesine sahip kurum oldu.

    Polisan Kimya’nın inovatif ürünleri, uluslararası yayınlar ve bazı üniversitelerin bilimsel neşriyatlarına konu oluyor. Polisan’ın, “formaldehit emisyonu düşük paneller” üzerine makalesi uluslararası saygın yayınlardan “Holzforschung” adlı dergide, “biyo katkılı formaldehit reçinelerde bağ performansı” konulu makalesi ise “Wood Research”de yayımlandı. Journal of Green Building dergisinde yayımlanan “polipropilen lif ile güçlendirilmiş beton” üzerine yayınlanan bilimsel makalede ise Polisan Kimya’nın mevcut ürünü kullanıldı.

    Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi‘nde, “büzülme engelleyici katkılar” ve “polipropilen lif kullanımı” üzerine yazılan 2 ayrı bilimsel makalede Polisan Kimya’nın mevcut ürünlerine yer verildi.

    Polisan Kimya ayrıca geçtiğimiz 3 yıl içinde Türkiye ve yurtdışında sektörün önemle takip ettiği panel, sempozyum, kongre ve konferanslarda sunumlarıyla yer aldı.

    Rekabet Ettiği Sektörlerde Liderlik Hedefi

    Polisan Kimya, 1964 yılında emülsiyon, 1968 yılında formaldehit reçinelerinin ve 2001 yılında da birçok sanayinin girdilerinden olan emülsiyon polimerlerinin fason üretimini Türkiye’de ilk defa başlattı.

    Polisan Kimya, ürün gamına 2009 yılında, NOx egzoz gaz emisyonunu %80 azaltarak çevre temizliğine katkıda bulunan AdBlue© ürününün Türkiye’deki ilk üreticilerinden oldu. Aynı yılda, ürün gamına yapı kimyasalları eklendi.

    Ar-Ge’si ile daha da büyüyerek rekabet ettiği sektörlerde lider olmayı hedefleyen Polisan Kimya, hazır beton ve çimento katkılarının üretildiği Dilovası tesislerine 2017 yılında, Türkiye’de Adana ve Samsun, yurtdışında ise Kazablanka’yı ekledi. 2018 yılında da, ürün gamını yeraltı kimyasalları ile genişletti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.