DOLAR 32,5528
EURO 34,9737
ALTIN 2443,287
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pop Değil Op Sergisi açılıyor

    Pop Değil Op Sergisi açılıyor
    03.01.2018
    A+
    A-

    Yeni yılın ilk sergisi olan ve soyut sanatta yanılsamanın anlamını irdeleyen Pop Değil Op sergisi 11 Ocak’ta Plato Sanat – İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde açılıyor.

    Son zamanlarda, Türkiye’de giderek artan sayıda sanatçı soyutlama alanında optik sanatla ilgileniyor. Bu sanatçılar, genellikle geometrik kompozisyonlarla sabit duran tuvalin veya statik, üç boyutlu malzeme yüzeylerinin bu yöntemlerle dinamik sanat parçalarına dönüştürülme olasılığını keşfediyorlar. Pop değil Op sergisinde, optik ile soyut sanatın ve sanatçılarının videodan fotoğrafa, resimden heykele kadar uzanan geniş yelpazesindeki eserler ile optik sanat yorumlanıyor. Sanatçılar, günümüzdeki görselliğin gerçekliğini ve samimiyetini sorgularken, Op Art tekniklerini ve stratejilerini dijital çağın estetiği ile bir araya getiriyor.

    Sergide yer alan Belkıs Balpınar, Ebru Döşekçi, Egemen Tuncer, Ekrem Yalçındağ, Eser Tuncer

    Hasan Pehlevan, Ömer Pekin, Seçkin Pirim gibi sanatçılar gerçeklik algımıza farklı bakış açıları getiren eserleri ile karşımıza çıkıyorlar.

    Plato Sanat daimi küratörü Marcus Graf tarafından hazırlanan sergi, 24 Mart 2018’e kadar ziyaret edilebilir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.