DOLAR 32,5406
EURO 34,8847
ALTIN 2425,63
BIST 9716,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Protein ve lezzet deposu Muratbey Lor peyniri

    Protein ve lezzet deposu Muratbey Lor peyniri
    27.08.2018
    A+
    A-

    Sağlıklı ve yenilikçi ürünleriyle sofraların vazgeçilmezi Muratbey‘in birbirinden lezzetli peynirleri, yemekleri taçlandırıyor. Peynir altı suyundan yapılan, içerdiği kaliteli ve yüksek protein ile sağlık için sayısız faydası bulunan Muratbey Lor Peyniri, sağlıklı beslenmeye destek veriyor.

    Muratbey Lor peyniri ile lezzet ve sağlık bir arada
    Hem geleneksel hem de modern bir lezzet sunan Muratbey Lor peyniri,  gelişme çağındaki gençlerin, çocukların ve sporcuların beslenmesinde büyük önem taşıyor. 7’den 70’e herkesin severek tükettiği Muratbey Lor peyniri, özellikle sporcular tarafından talep edilen, serum proteini (WHEY) olarak adlandırılan, sindirimi kolay olan bir protein içeriğine sahiptir.  Lor peyniri Riboflavin ve B12 vitaminlerini içerir. Bu özelliği ile lor peyniri, başta bağışıklık sisteminin korunması ve kas yapımı olmak üzere vücudumuz için önemli işlevlere sahiptir. Çocukların kemik gelişiminde, yaşlıların kemik-kas kitlesinin korunmasında etkilidir. Sodyum içeriği düşüktür ve tansiyon hastaları için idealdir. Kas yapımı açısından sporcular için uygun bir besindir. Yağ içeriği düşüktür, zayıflama diyetlerinde tercih edilebilir.

    Yumurta alerjisi olan bireyler, lor peyniri sayesinde protein ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler. Lor peynirinin, kansere karşı koruyuculuğundan, kemiklerin güçlenmesine, mide rahatsızlıklarının giderilmesine kadar sayısız faydası bulunuyor.

    Peyniri günün her saati tüketilebilen, sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in Lor peynirini sadece börek, makarna, tatlı yapımında değil, kahvaltıda, üzerine şeker, bal ya da reçel dökerek de tüketebilirsiniz.

    Lor peynirli domatesli lezzet

    Malzemeler:

    250 gr. Muratbey Lor peyniri

    250 gr. Orta boy domates

    5-6 adet kırmızı ve yeşil biber

    Yarım demet maydanoz

    2 tatlı kaşığı çörekotu

     

    Hazırlanışı:

    Domatesleri halka şeklinde dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Maydanozu, kırmızı ve yeşil biberleri doğrayın. Doğradığınız maydanoz ve biberleri ayrı bir kapta Muratbey Lor peyniri ve çörek otuyla karıştırın. Hazırladığınız harcı halka şeklinde doğradığınız domateslerin üzerine eşit şekilde yerleştirin. Afiyet olsun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.