DOLAR 32,5376
EURO 34,899
ALTIN 2438,382
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Protein ve mineral kaynağı: Siyah fasulye

    Protein ve mineral kaynağı: Siyah fasulye
    16.04.2019
    A+
    A-

    Sağlıklı beslenme trendi bütün dünyada ve Türkiye’de hızla yayılmaya devam ediyor. Reis Gıda, yüksek protein ve lif oranlarıyla öne çıkan Royal serisi ile yeterli ve dengeli beslenmeye yardımcı oluyor. Reis Gıda’nın Royal serisi içerisinde yer alan siyah fasulye ile pek çok sağlıklı ve lezzetli tarifler yapabilmek mümkün.

    Sağlıklı yaşam trendinin hızla yayıldığı bu dönemde sağlıklı bir vücudun en önemli ihtiyaçlarından olan bakliyatın da önemi artıyor. Reis Gıda’nın Royal serisi ile raflara sunduğu siyah fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor. Tam bir protein deposu olan siyah fasulye; A, B2, B3, B6 ve B9 vitamini, folik asit, kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum, bakır, demir ve manganez gibi mineraller ve yüksek oranda lif içeriyor.

    Son zamanlarda dünya mutfağında da sıkça kullanılan bir bakliyat türü olan siyah fasulye Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından olan kuru fasulyeye olan benzerliğiyle de biliniyor. Salatalarda kullanılmasının yanında yemeklerinde tamamlayıcı lezzeti olarak tercih ediliyor.

    Sağlıklı ve lezzetli tarifler için siyah fasulye
    Sindirimi kolay olan siyah fasulye kan şekerini dengeleyici özelliği bulunuyor. Vücuttan toksinlerin atılımını sağlayan siyah fasulye günlük enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü de karşılıyor.

    Siyah fasulye salatası
    Malzemeler:
    2 su bardağı Royal siyah fasulye
    1 adet küçük boy kırmızı soğan
    2 adet kırmızı közlenmiş biber
    Yeşil soğan
    Taze maydanoz

    Sosu için:
    1 adet limon suyu
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    Zeytinyağ

    Hazırlanışı:
    Royal Siyah fasulyelere üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Kırmızı soğanı, kırmızı közlenmiş biberleri, maydanoz ve taze soğanı da doğrayın. Tüm salata malzemelerini bir kapta birleştirin, üzerine tuz, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyin, harmanlayarak servis edin.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.